Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier Mjøsregionen. Foto: Nye Veier

Ingen funn i tilsyn av Nye Veier

Vegtilsynet gjorde ingen negative funn da te førte tilsyn med Nye Veier-prosjektene E6 Kolomoen-Moelv og E18 Rugtvedt-Dørdal og Tvedestrand-Arendal.

Det kommer frem i Vegtilsynets tilsynsrapport.

Vegtilsynet har undersøkt utbyggingen av E6 gjennom Hedmark og E18 gjennom Telemark og Aust-Agder. Begge utbyggingsprosjektene var i startfasen da tilsynet ble gjennomført, skriver Nye Veier i en pressemelding om tilsynsrapporten.

– Det er selvsagt gledelig for oss at Vegtilsynet er tilfreds med våre rutiner. Vi har fra første dag hatt ekstra fokus på å tilfredsstille alle krav til teknisk kvalitet i utbyggingen av Kolomoen-Moelv, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier Mjøsregionen.

Målet med tilsynet var, ifølge Vegtilsynets rapport, å undersøke om Nye Veier sikrer teknisk kvalitet i utbyggingsprosjekter. Tilsynsrapporten konkluderer med at veiselskapet har etablert rutiner for å sikre teknisk kvalitet og for å sikre at dette blir etterlevd likt i utbyggingsområdene.

– Det er bra at Vegtilsynet undersøker at rutinene i Nye Veier er på plass og blir fulgt. Selv om tilsynet fant ulikheter mellom utbyggingen av E6 og E18, konkluderer de med at det ikke ble gjort funn i saken. Dette viser at Nye Veier har etablert gode rutiner som følges, sier Moshagen i Nye Veiers pressemelding.