Foto: Södra Wood

Södra selger Södra Wood AS til Sörnsen Holzleisten

Södra selger den norske virksomheten, Södra Wood AS, til det tyske selskapet Sörnsen Holzleisten. Overtakelsen finner sted 1. februar 2018.

Virksomheten i Norge omfatter to produksjonsenheter, én i Brumunddal og én i Engesetdal, som lager listverk og foliert mdf. I tillegg er det distribusjonssentral både i Brumunddal og i Namsos og en markedsorganisasjon som holder til på Gardermoen. Totalt er det rundt 70 medarbeidere som blir berørt av salget.

– Den 1. januar i år overdro vi Södra Wood Grimslöv til Sörnsen Holzleisten, og i juni ble også datterselskapet UAB SIWood i Litauen solgt til selskapet. Nå selges den norske virksomheten til samme kjøper. Vi har et godt samarbeid med Sörnsen, som i dag er en av våre hovedleverandører. Overtakelsen av Södra Wood AS gir Sörnsen en større del av verdikjeden der de med en konkurransedyktig produksjon og vår sterke salgs- og distribusjonsorganisasjon kan utvikle virksomheten i Norge på en positiv måte. Gjennom salget skapes et sterkere, mer stabilt og mer konkurransedyktig selskap, sier Peter Karlsson, segmentsjef for Södra Interiör i en pressemelding.

Kjøperen er Sörnsen Holzleisten, grunnlagt i 1945, som har flere enheter i Nord-Tyskland, Estland, Sverige og Litauen. Selskapet produserer et bredt utvalg av lister i ulike treslag; standardsortimentet inneholder over 3.000 artikler. De leverer til land i hele verden.

Selskapet vil videreføre sin eksisterende produktportefølje innenfor interiørprodukter under varemerket Södra Interiör. 

– Södra Interiör er et godt innarbeidet varemerke som har stått for stabilitet og kompetanse på de skandinaviske markedene i mange år. Vi er glade for å kunne fortsette med et så anerkjent varemerke i Norge sammen med Södra som partner. Som Europas største listeprodusent får vi tilgang til hele verdikjeden fra produksjon til distribusjon, noe som er et tydelig signal til alle forhandlere i Norge. Ved hjelp av Södras utmerkede logistikksystem med distribusjonssentraler i Namsos og Brumunddal kan nye produkter enkelt innføres hos våre norske kunder, sier Robert Sörnsen, adm. dir. i Sörnsen Holzleisten.