Ill. LINK arkitektur/Brick Visual

Deler av Hotell Atlantic i Stavanger gjenåpnet

Mandag kl. 12  gjenåpnet deler av Hotell Atlantic etter å ha vært stengt i rundt 15 måneder.

Hotellet som var Stavangers første «moderne» hotell ble ferdigstilt i 1952 og har nå gjennomgått en omfattende total renovering til en kost på rundt 500 millioner kroner. 

Backe Rogaland er entreprenør, mens Stavanger-baserte Link Arkitektur har ansvar for utformingen av hotellet.

Den store «Grand opening» med fest for 400 gjester løper av stabelen 01.02.2018.

Foto: LINK arkitektur

Før ombyggingen fremstod Hotell Atlantic som et sammensatt speilbilde av de tidsepoker bygget har gjennomgått. Det opprinnelige Hotell Atlantic stod ferdig 15.mai 1952 og i 1968 ble fire nye etasjer bygget på. I 1980 ble den ny St. Olavs fløy ferdigstilt.

Det mest synlige utvendige grep i hotellets eksteriør er etableringen av en ny resepsjon mellom den opprinnelige delen og St. Olav blokken.

På dette vis knyttes blokkene sammen og gjestene ankommer i hotellets midte. Det markante «glass tårn» som er synlig fra mange steder i byen, fungerer som knutepunkt mellom byggene og danner et logisk ankomstpunkt. Før renoveringen var resepsjonen plassert i Atlanticblokken; en reminisens fra da hotellet ble bygget og kun bestod av et bygningsvolum, men etter at St. Olav fløyen ble tilføyet, lå resepsjonen og hovedinngangen uhensiktsmessig i forhold til hotellets interne logistikk.

Den nye resepsjonen / lobby blir etablert i et nybygg på to etasjer mellom Atlantic- og St. Olavsdelen. For å integrere dette bygget i et allerede sammensatt bygg, som har vært gjennom flere påbygginger og ombygginger de siste 65 år, har tanken vært å bruke/ forsterke noen av de elementer som er karakteristiske for Hotell Atlantic.

- Arkitektene har hatt en tett og god dialog med byantikvaren, som løpende har vært oppdatert på byggets utvikling og fasadegrep. Arkitekt og Byantikvar har hatt et felles mål om en fasade som i størst mulig grad samler de de ulike bygningene. Ved å gjenskape en arkitektonisk forbindelse mellom sidefløyen, karnappet og den ny resepsjon oppnås dette, samtidig som respekten for det opprinnelige Hotell Atlantic ivaretas, heter det i en pressemelding.

I tillegg til en total renovering med helt nytt interiørdesign på alle hotellets 355 rom, gjennomgår også konferansesenteret i 2. etasje en forvandling til et moderne konferansesenter.

Inngangen til det nye konferansesenteret blir via den nye resepsjonen og opp i 2.etasje til fellesarealene, herifra er det tilkomst til Atlantic Hall, Kiellandssalen, og alle de øvrige konferanserommene.