<p>NYTTIG NETTVERK: Faglærerne Sveinung Grov (t.h), Roar Garvik og Tom E. Moen fra Skedsmo videregående skole og Synne Haugerud fra Nesbru videregående skole deltok på nettverksmøte for bygg- og anleggsteknikk. Foto: Svanhild Blakstad</p>Terje Flatmo, nettverkskoordinator for anleggsteknikk i Akershus fylkeskommune. Foto: Svanhild BlakstadKristian Johansen fra Skanska snakket om bransjens forventninger til elevene når de kommer ut i bedrift, og var opptatt av at faglærerne må formidle disse til elevene. Foto: Svanhild BlakstadDet var rundt 50 deltakere fra skolene og entreprenørbedriftene på nettverksmøte for bygg- og anleggsteknikk 24. november. Foto: Svanhild Blakstad- I dag har vi fått gode innspill fra både skoler og bedrifter. Nettverksmøtet er en nyttig arena som vi ønsker videreført og utviklet for bedre samspill, sier Ole Henrik Ystehede, direktør i EBAO. Foto: Svanhild BlakstadAvdelingsleder håndverksfag Rune Kvale ved Nesbru videregående skole fortale om hvordan skolen jobber med rekruttering og nettverksbygging. Foto: Svanhild BlakstadKnut Guldbransen, styremedlem i EBAO og administrerende direktør i Moderne Byggfornyelse. Foto: Svanhild BlakstadErik Sørum, opplæringsleder i Byggopp. Foto: Svanhild BlakstadKristian Johansen, Skanska. Foto: Svanhild Blakstad

Samlet entreprenører og yrkesfaglærere til nettverksmøte

Faglærere fra videregående skoler og representanter fra flere entreprenører møttes nylig til den første nettverkssamlingen for bygg- og anleggsteknikk i Akershus.

Fredag 24. november var ca 50 yrkesfaglærer fra hele Akershus fylke samt entreprenørenes lærlingsansvarlige samlet hos EBA i Oslo til nettverksmøte for bygg- og anleggsteknikk.

Det er første gang det arrangeres, og ett av formålene er å fremme samspillet mellom skole og bedrift.

I tillegg til faglærere fra fylkets videregeånde skoler med bygg- og anleggsteknikkinjer, deltok lærlingansvarlige fra AF Gruppen, Backe, Peab, Skanska, Moderne Byggfornyelse, BetonmastHæhre Oslo og Implenia på møtet.

Vi synes at det å møtes på denne måten har mye for seg. Det er med på å bedre samarbeidet mellom skolene og bedriftene og er en påminnelse på hva vi faktisk driver med. Det er også veldig bra at entreprenørbedriftene viser seg frem og forteller hva de forventer av elevene, sier faglærerne  Sveinung Grov, Roar Garvik, og Tom E. Moen fra Skedsmo videregående skole til Byggeindustrien.

De påpekte også at det var nyttig å få presentert statistikk for utsiktene innen bygg- og anleggsmarkedet.

EBAO-direktør Ole Henrik Ystehede redegjorde for  markedssituasjonen og læreplassgarantien.

–Både elevene og deres foreldre kan være trygge på at det vil bli nok å gjøre i byggenæringen i vår region i tiden fremover, og at de vil være sikret læreplass gjennom læreplassgarantien.

Ellers på programmet var det innlegg både fra Byggopplæringskontoret om blant annet rekrutteringsarbeidet, fra Skanska som snakket om hva som forventes av elevene når de kommer ut i bedrift, og fra Nesbru videregående skole som snakket om hvordan de jobber med nettverksbygging, markedsføring og om samarbeidet lokalt mellom skolen og byggenæringen.

Nettverksmøtet med avsluttet med gruppearbeid, hvor deltakerne fikk oppgaver de skulle løse.

I dag har vi fått gode innspill fra både skoler og bedrifter. Nettverksmøtet er en nyttig arena som vi ønsker videreført og utviklet for bedre samspill, avslutter Ole Henrik Ystehede, direktør i EBAO.