Her er de ansatte i BMC samlet for å feire 30 år. Foto: BMC

BMC runder 30 år

Gunnar Fantoft startet BMC i kjelleren i huset sitt i Aalborg i 1987. 30 år senere er selskapet en solid aktør innen byggevare både i Danmark og Norge.

Historien om BMC startet med import og eksport av byggematerialer til og fra Danmark.
I begynnelsen var det først og fremst belegningsstein som var kjerneproduktet, men etter hvert er produktspekteret utvidet til å omfatte det meste innenfor mur-relaterte byggevarer, blant annet lettklinkerblokker, elementdekke, mørtel, tegl, piper, gips, isolasjon, grunnmurplater, støttemur og fasadeplater.

I 1989 ble datterselskapet BMC Norge etablert i Tønsberg. Totalt har konsernet i dag 71 ansatte, og omsatte i 2016 for cirka 500 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

BMCs primære forretningsområde er produksjon, import og salg av byggevarer til det skandinaviske markedet. I tillegg har BMC etablert seg i shipping- og logistikkbransjen.

I 2001 tok BMC initiativet til et felles utdannelses- og utvekslingsprogram hvor norske murerlærlinger tilbys et teoretisk og praktisk studieopphold i Danmark. Prosjektet er vellykket, og har, ifølge BMC, bidratt til at søknadene til murerfag i Norge har økt de siste årene.
- BMC ser frem til mange spennende nye år, og til å fortsette samarbeidet med alle gode kunder, samarbeidspartnere og leverandører, skriver de i en melding.