Rodney Omdal Karlsen blir varehussjef for Maxbo Vinje. Her på tomta hvor varehuset skal komme. Foto: Maxbo

Maxbo satser i Vinje - bygger varehus nummer 65

Maxbo satser ytterligere i Telemark. Neste sommer skal et nytt Maxbo byggevarehus stå klart i Åmot sentrum i Vinje.

Maxbo regner med at etableringen vil bidra til rundt 15-20 årsverk, fordelt på butikk og lager.

Erlend Berg. Foto: Maxbo

Byggingen av Maxbo i Vinje starter etter planen ved årsskiftet. Resultatet blir en over 3.000 kvadratmeter stor butikk midt i Åmot sentrum. Målgruppen er både privatpersoner og profesjonelle, som håndverkere, byggmestere og entreprenører. Dette blir Maxbos varehus nummer 65 i rekken og en av flere nyåpninger for byggevarekjeden i 2018.

- God plassering
Rodney Omdal Karlsen blir varehussjef for Maxbo Vinje. Karlsen har selv håndverkerbakgrunn og har vært konsulent i blant annet Aker Solutions og FMC Technologies. Han har stor tro på satsingen, og på stedet.
– Dette blir en fullsortimentsbutikk som skal yte service i toppklasse. Denne etableringen vil ha en stor innvirkning på Åmot og regionen generelt. Både fordi det blir en økning av tjenester og produkter, men først og fremst fordi det sikrer verdifulle arbeidsplasser. Det styrker hele området, sier Karlsen, som selv bor i Åmot.
– I tillegg har Vinje en perfekt, sentral plassering mellom øst og vest med Europavei 134 som en hovedfartsåre, sier Karlsen i en pressemelding.
Han tror etableringen av Maxbo vil bane vei for andre.
– Jeg tror dette vil ha en veldig positiv effekt på den videre utviklingen av handel i regionen, sier den nye varehussjefen.

Stor etterspørsel
Maxbo sentralt ser frem til å kunne være til stede i Vinje.
– Vi ser en stor økning innen hus- og hytteutbygginger i denne regionen. I tillegg har vi god tilgang til en sterk, lokal arbeidskraft. Det er de viktigste grunnene til at vi etablerer Maxbo i Vinje kommune, sier Erlend Berg, driftsdirektør i Maxbo og ansvarlig for byggevareselskapets nyetableringer.
Det er selskapet MXV AS som vil drive varehuset.

Slik blir det nye byggevarehuset. Ill: Metallbygg