Støpeklar kvartett i Statens vegvesen: F.v. Mariusz Wozniak, Andrea Maldonado-Vilaplana, Andreas Nilsson Førde og Alexander Østenengen Johansen. Foto: Kjell Wold/Statens vegvesenFoto: Kjell Wold/Statens vegvesenFoto: Kjell Wold/Statens vegvesenFoto: Kjell Wold/Statens vegvesen

Klart for to døgns støpemaraton på Saggrenda bru

Torsdag morgen er det klart for nærmere to døgns sammenhengende støpemaraton på Saggrenda bru.

Det er de to buene på brua som skal støpes parallelt. Arbeidet vil starte torsdag morgen 23. november klokken 06 og kan forventes å pågå til nærmere midnatt natt til lørdag.

–Det skal i alt støpes om lag 1300 kubikkmeter betong som tilsvarer vel 3300 tonn. Det skal støpes på begge buene fra fire steder samtidig, forteller byggeleder Svein Borgen i Statens vegvesen i en melding.

Buene på Saggrenda bru rager om lag 20 meter over bakken på det høyeste og blir det mest iøynefallende på den 307 meter lange brua over Kobberbergselva i Saggrenda på ny E134 Damåsen-Saggrenda.

180-200 lastebillass med betong må til for å fylle de to enorme buene på brua. Med forventet støpetid på mellom 36 og 44 timer, vil det bety 4-5 betongbiler i timen gjennom den nesten to døgn lange støpejobben.