Flere tunneler i Hordaland stengt på grunn av steinras

Meldinger om stein i veibanen har ført til flere stengte tunneler på E16 mellom Bergen og Voss tirsdag kveld. Det samme gjelder Masfjordtunnelen på E39. 

– Klokka 19.45 kom det meldinger steiner på flere kilo som har rast fra tunneltak og ned på veibanen, får NTB opplyst hos politiet i Hordaland.

En patrulje på stedet observerte like etter en stor stein i taket på Nakkagjelstunnelen. Politiet venter på en entreprenør for å vurdere situasjonen, og veien forblir stengt inntil videre.

Det er usikkert hvor eventuelle ras har gått, og om det har skjedd i flere tunneler, men for sikkerhets skyld er en lang strekning stengt mellom Bergen og Voss.

– Vi har fått melding om steinnedfall i veibanen i tre ulike tunneler, sier trafikkoperatør Ove Amundsen i Vegtrafikksentralen til Bergensavisen.

De aktuelle tunnelene er Hyvingstunnelen, Nakkagjelstunnelen og Hernestunnelen. Meldingene kom omtrent samtidig.

– Vi hadde først mistanke om at noen hadde mistet last, men så fikk vi melding om at det henger noe ned fra det ene tunneltaket. Nå trenger vi øyne og ører på stedet for å forstå hva det er som har skjedd, sier Amundsen.

Ingen biler er truffet, men dette skaper naturlig nok store trafikkproblemer.

Like etter klokka 20 kom det melding om at Masfjordtunnelen på E39 også var stengt på grunn av steinnedfall. Kort tid etter ble imidlertid denne tunnelen åpnet igjen, melder Vegtrafikksentralen vest.