Frps finanspolitiske talsperson Helge André Njåstad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siste indre for budsjettkameratene

Budsjettkameratene på borgerlig side har hatt tett kontakt gjennom helgen, men det er ikke sikkert at de vil møtes på nytt før mandag. Fristen rykker nærmere.

Da de gikk fra hverandre fredag, var ambisjonen klar om å møtes på nytt søndag ettermiddag eller kveld. Men et døgn før den interne fristen for enighet utløper mandag klokken 18, var det høyst uklart når det neste møtet skulle finne sted.

Men selv om det ikke skulle bli nye forhandlinger på Stortinget søndag kveld, er ambisjonen fremdeles å få i stand en avtale innen fristens utløp. Det er imidlertid slett ikke uvanlig at slike interne frister brytes. I forrige periode var det regelen framfor unntaket.

– Det vil være en fjær i hatten for oss som er nye, om vi klarer å bli enige innen fristen, sa Frps finanspolitiske talsperson Helge André Njåstad etter et drøyt to timer langt forhandlingsmøte fredag kveld. Han gjentok at spørsmål om inndekning skaper besvær i forhandlingene. For Frp er det i utgangspunktet uaktuelt å øke momsen på brus og godteri og gjøre bensin og diesel dyrere.

– Men ellers har vi strukket oss langt for å få til en enighet, sa Njåstad.

Det første forhandlingsmøtet mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene Venstre og KrF ble avholdt tirsdag 7. november. Da hadde de fire allerede sikret seg en ukes romsligere tidsramme ved at Stortinget utsatte fristen for finanskomiteens innstilling til 30. november.