Kursdeltagere har også fått prøvd seg med praktisk muring. Foto: Ole Henrik Krokstrand

Rådgivende ingeniører vil lære mer om mur

Det er økende interesse for prosjektering av murkonstruksjoner og rehabilitering av gamle teglbygg. Murbransjen og Byggutengrenser tilbyr derfor kurs for rådgivende ingeniører i murverkskonstruksjoner.

Norsk murforum og Byggutengrenser arrangerer 21. november dagsseminar for rådgivende ingeniører i murverkskonstruksjoner. Målsettingen er å øke rådgivernes kompetanse innen prosjektering av murverk. Dette er det syvende kurset i rekken i en kursserie som har betegnelsen RIMUR – en forkortelse for kurs for Rådgivende Ingeniører innen MURteknikk. Høstens kurs er det syvende i rekken og betegnes derfor som kurs RIMUR7.

Dette kurset omhandler hovedsakelig teglforblendinger og rehabilitering av gammelt murverk.

Blant foredragsholderne finner vi noen av de beste i landet når det gjelder murverkskonstruksjoner: Sivilingeniørene Finn Madsø og Jan Wergeland, som sammen med Siv. ing Erik Aamodt fra Seim & Hultgren og siv. ing Katrin Lo Nateid fra Rambøll tar for seg murverksprosjekteringen i konkrete byggprosjekter.

Ellers tar murmesterne John Rusvik-Johansen og Knut Johannesen for seg problemstillinger rundt rehabilitering av gamle teglbygninger der blant annet rehabilitering av en gammel murgård blir brukt som eksempel.

RIMUR-kursene, som startet i 2013, har gjennom sin kursserie tatt for seg de forskjellige aspektene av murverksprosjektering, der siv. ing Finn Madsø har bidratt med sin spisskompetanse godt støttet av gjesteforelesere fra resten av bransjen. Murkompetansen fra NTNU og SINTEF er også utnyttet i RIMURkursene.

Årets kurs har rekordmange deltagere.