Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Buss for tog på Drammenbanen under tunneloppgradering

Bane Nor oppgraderer Lieråsen tunnel på Drammenbanen. Det betyr at det ikke vil gå tog mellom Asker og Drammen fra 18. november til 4. desember.

Det skriver NRK Østlandssendingen i en artikkel på sine nettsider.

– Det blir utfordrende når flere hundre busser settes i sving for å frakte tusenvis av reisende i et område med allerede stor trafikk, uttaler kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB.

Daglig er det rundt 10.000 togreisende på denne strekningen, skriver NRK.

– Tidligere har Bane Nor utført slike arbeider til sommeren når flere har ferie. Nå er det hverdag og det er første gang vi må sette inn buss for tog for så mange mennesker, sier Scholz.

Også Bergensbanen og Sørlandsbanen berøres. Togene kjører som normalt mellom Asker og Oslo, og Spikkestadbanen går også som normalt, heter det i artikkelen på nrk.no.

NSB innrømmer at arbeidene vil ramme langt flere enn de togreisende.

– Også bilistene vil merke det når 300 flere busser i døgnet skal inn og ut av Oslo. Særlig blir morgen- og ettermiddagsrushet krevende, sier Scholz.

Ved Asker stasjon frykter NSB trafikkaos. Her er det ikke lagt til rette for så mange busser, skriver NRK.

– Det er rett og slett ikke plass til å frakte alle reisende hit for å ta toget videre mot Oslo. Derfor setter vi opp direktebusser mellom Drammen og Oslo, sier Scholz.

– Vi har stor forståelse for at arbeidene i tunnelen må gjøres. Samtidig er det viktig for oss å være ærlige om at dette blir en krevende tid, sier Scholz.

Bane NOR skal også arbeide i Lieråsen tunnel påsken og sommeren 2018.

– Vi beklager at dette rammer så mange, men det er helt avgjørende for oss å starte dette arbeidet nå for å rekke å bli ferdig, sier kommunikasjonsrådgiver i Bane Nor, Britt Johanne Wang.