Norconsult kjøper svensk arkitektkontor

Norconsult AB har tatt over Glantz Arkitektstudio AB i Gøteborg.

Glantz består av elleve medarbeidere, og har i løpet av 25 år opparbeidet en bred prosjektportefølje med blant annet skoler, boligbygg, kontorbygg og helse- og omsorgsprosjekter.

Anders Glantz, gründer, og Maude Östaneng, adm.dir., selger nå selskapet. Begge kommer til å fortsette i Norconsult.

– I en tid der bransjen stiller stadig høyere krav til bredde og spesialkompetanse innen ulike disipliner har vi valgt å bli en del av et selskap som kan tilby en helhet innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur, sier Anders Glantz i en pressemelding.

Glantz Arkitektstudio blir en integrert del av Norconsults markedsområde arkitektur. Gjennom det nye oppkjøpet har vi nå mer enn 100 medarbeidere i Sverige som jobber innen bolig, interiør, landskap og byplanlegging.

– Vi gleder oss til å få Glantz sine dyktige medarbeidere med på laget, og vi er overbevist om at våre organisasjoner kommer til å fungere veldig bra sammen, sier Marcus Rydbo, markedsområdeleder for arkitektur i Norconsult AB. Under oppkjøpsprosessen har det blitt tydelig at våre to selskap har veldig lik firmakultur, verdier og måter å jobbe på – noe som er viktige forutsetninger for at dette skal lykkes. Vi er i en sterk vekstfase og det er viktig for oss å verne om vår flate struktur og inkluderende kultur. Vi involverer våre medarbeidere, hjelper dem med å vokse og utvikle seg – nå ser vi frem til å fortsette denne reisen sammen med Glantz, avslutter Marcus Rydbo.