Frogner sentrum

Foto: Arve BrekkhusDCIM\100MEDIA\DJI_0379.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0387.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0390.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0391.JPG

 Asker Entreprenør har bygget ferdig to boligblokker i Sørum på Romerike. Samme dag som de første beboerne flytter inn, starter utbyggingen av to blokker til.

Fakta

Sted: Frogner i Sørum kommune

Prosjekttype: Boligbygg, blokker

Bruttoareal: Byggetrinn 1 ca 6300 kvm

Byggherre: Frogner Eiendom

Totalentreprenør: Asker Entreprenør

Kontraktsum eks. mva.: 125 mill

Byggherrerepresentant: Prodecon

Byggherrerådgiver tekniske anlegg: CH Consult

Prosjekteringsledelse: TR Byggutvikling

Arkitekt: HRTB arkitekter

Landskapskarkitekt: Link Landskap

Rådgivere: RIB: Rambøll l RIB prefab: WSP Engineering l RIBr: Fokus rådgivning l RIAKu: Sweco l RIGeo: Arkimedum l RIV: Unionconsult l RIE: Moe l RIA og Veg: Svendsen & Co

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider: Ole Martin Almeli AS l Prefab betong: Contiga l Prefab treelementer: Mjøselement l Tømrer: Østerås bygg l Rørlegger: Assemblin l
Ventilasjon: Gupex l Elektriker: Elektro-Term l Heis: TKS Heis l Spunt: Seierstad l Oppmåling: Nerdrums Oppmåling l Brakkerigg og maskiner: BAS Maskinutleie l Maler: Vikersund Malerbedrift l Flisarbeider: Stryken og Gudbrandsen l Mur og teglarbeider: Murmester Rolf Holm l Tak og membran: HesselbergTak l Vinduer: Lian l Kjøkken: Studio Sigdal Lørenskog l Parkett: BOA Flooring l Branntetting: Firesafe l Gulvavretting: Aker Byggteknikk l Glass-/aluminiumsarbeider: Østlandske Fasadeteknikk l Blikkenslager: Sigurd Fossli l Rekkverk og spilevegger: Sagstuen l Energisentral: Nilan Norge

Asker Entreprenør har bygget ferdig ett av to byggetrinn i Dueveien 13, 15 og 17 i Frogner i Sørum kommune.

Første byggetrinn består av to boligblokker i seks etasjer med til sammen 56 leiligheter. På bakkeplan blir det næringslokaler i ett av byggene, mens det blir parkeringsplasser i det andre bygget.

– Leilighetene er snart innflytningsklare. Kundene skal på befaring mellom uke 44 og 46. Deretter starter overtagelsene 15. november. Innflytting i de ulike leilighetene vil foregå fram til 6. desember, sier prosjektleder Frode Holst i Asker Entreprenør.

Bortsett fra en visningsleilighet er samtlige boliger solgt.

– Leilighetene varierer i størrelse, men de fleste er mellom 60 og 80 kvadratmeter. De minste er rundt 40 kvadratmeter, mens den største penthouseleiligheten er 140 kvadratmeter. Kvadratmeterprisen ligger på mellom 50.000 og 55.000 kroner, sier Holst.

62 boliger i nytt byggetrinn

Samme dag som de første leilighetene flyttes inn i, begynner grunnarbeidene for byggetrinn to.

– Da blir det nok utfordringer knyttet til trafikk rundt byggeplassen. Vi har mye fokus på det de neste ukene, for å løse det best mulig, sier Holst og legger til:

– Byggetrinn to består av ytterligere to boligblokker, og skal bygges like bak blokkene i første byggetrinn. De blir noe høyere, og skal i alt inneholde 62 leiligheter. Også i disse byggene blir det næringslokaler i første etasje.

Andre byggetrinn skal etter planen stå ferdig 21. juni 2019.

– Vi jobber også med forprosjektering på et tredje byggetrinn. Det består av en litt mindre blokk, men prosjektet er ikke endelig avgjort ennå, sier han.

Normal standard pluss

De nye boligblokkene bygges etter TEK 10, og består av tegl og paneler.

– Det var først planlagt å installere radiatorer i byggene, men etter ulike kostnadsberegninger ble det besluttet å oppgradere til vannbåren varme. Det er også gipshimlinger i taket, så vi sier at boligene har «normal standard pluss», sier Holst.

Han sier prosjektet i Frogner sentrum er Asker Entreprenørs så langt største boligprosjekt.

– Vi har utført mange boligprosjekter, men dette er det største. Byggene er massive og tradisjonelle, men samtidig elegante og moderne. Vi har fått hyggelige tilbakemeldinger om utformingen, så jeg vil rose arkitekten. Selv er vi stolte av prosjektet, og vil bruke det som et referanseprosjekt, sier han.

La om infrastruktur

Kontraktsforhandlingene mellom totalentreprenøren og byggherre Øie Eiendomsutvikling begynte høsten 2015. Det førte fram til en signert kontrakt i februar 2016.

– Da begynte vi å planlegge umiddelbart, og de første forhåndsarbeidene startet allerede i mars. Vi måtte blant annet legge om vann- og avløpsledninger og annen kommunal infrastruktur, for å gjøre det mulig å bygge her, sier Holst.

Arbeidene på selve byggetomten startet i juli i fjor.

– Vi jobbet gjennom ferien med grunnarbeider, og så var det tett bygg i april. Alt arbeid har gått etter planen, sier han.

Tett på naboer

Holst sier de ikke har møtt noen nevneverdige utfordringer i løpet av byggeprosessen.

– Det er større og mindre utfordringer i alle prosjekter, men det har ikke oppstått noe som har satt oss på prøve. Vi har et trangt, men løsbart riggområde, og det har generelt gått greit logistikkmessig, sier han.

– Ellers er det alltid utfordrende å bygge tett på et eksisterende bomiljø. Men vi har hatt god dialog med naboer og kommunen med alt fra støy til arbeidstider, legger Holst til.

Prosjektleder Line Rødal i Prodecon, som jobber for byggherre Øie Eiendomsutvikling, bekrefter at prosjektet har gått som planlagt, både tidsmessig og økonomisk.

– Vi har hatt gode prosesser, og prosjektet har så langt gått smidig og greit. I forbindelse med byggetrinn to skal det også bygges et torg og lekeplass ved blokkene, sier hun.  


Flere prosjekter