Bjørn Forwald

Årets Perfekte Bygg-konferanse gjennomført

Årets Perfekte Bygg-konferanse ble ikke hundre prosent perfekt, men det faglige innholdet var bedre enn noen gang. Det er tilbakemeldingene fra det store flertall av deltakere på konferansen, som i år ble arrangert for 21.gang.

Konferanseansvarlig Bjørn Forwald i Totalreform, sammen med medarbeidere i Caverion, Ahlsell og Glamox, satte høye krav til deltakelse, innhold og gjennomføring av årets konferanse. Det var et uttalt mål å arrangere en kompakt konferanse for en bestemt målgruppe, nemlig eiendomsutviklere og driftere av bygg.

Målet om 100 deltakere ble ikke nådd.

- Snaut 80 var med på reisen tur-retur Oslo Kiel, men de som deltok fikk god anledning til å knytte gode forbindelser og diskutere faglige utfordringer, heter det i en pressemelding.

Arrangørene fikk med seg eiendomsforvaltere, eiendomsbesittere, næringslivskunder, entreprenører og leverandører, i tillegg til kommunale og statlige etater.

- Fagmessig mener jeg dette er den beste konferansen vi noen gang har arrangert. Vi fikk solide foredrag om digitaliseringens inntok i bransjen, om bærekraftig økonomi, nye kontraktsformer og helhetsløsninger. Det ble også plass til solid innføring i TEK 17, som mange aktører i bransjen foreløpig ikke har satt seg godt nok inn i, sier konferanseleder Bjørn Forwald.

- Vi håper neste år å få med oss flere rådgivere og prosjektutviklere. Her har vi ikke vært gode nok til å fortelle om vår intensjon med konferansen «Perfekte Bygg». Vi må selge oss inn til nye grupper innen byggenæringen. Arkitektene er også fraværende, til tross for at de har en helt sentral rolle innenfor vårt konsept. Personlig ønsker jeg å etablere en stiftelse som kan arbeide fram et solid konsept, og som ikke bare blir en «happening» for deler av bransjen én gang i året på tur mellom Oslo og Kiel, sier Forwald videre. Han har selv lagt ned mange timer av sin fritid for å realisere årets konferanse.

- Denne konferansen var tidligere preget av produkt- og firmapresentasjoner. Nå har vi snudd dette til å bli en fagrettet konferanse, der selskaper og produkter er virkemidler for å oppnå Perfekte Bygg. Det tar tid å endre fokus på en konferanse, men nå har vi sanket et godt underlagsmateriale for å bli «den rette» konferansen for de aktørene vi vil nå fram til. Vi skal bli en aktuell konferanse, der det er viktig å delta for å holde seg oppdatert, understreker Forwald, som er på jakt etter enda flere visjonære og innovative selskaper som ønsker å bli med på den reisen.