Onsdag ble avtalen signert av adm. dir. Egil Messmer i Wexus Gruppen og konsernleder Nina Aasland i Naboen. Bak f.v. Mats Lundsten (Wexus), Mårten Hatteberg (Naboen) og Ronny Granli (Wexus).

Naboen og Wexus inngår forpliktende modulavtale

Naboen tar steget og satser nå for fullt inn mot utleie i modulmarkedet - og skrev onsdag under en forpliktende samarbeidsavtale med modulspesialisten Wexus Gruppen.

Konsernleder Nina Aasland var nylig på befaring på fabrikken i Estland. Foto: Naboen

– Tidligere har vi ikke hatt moduler i vårt sortiment, men nå går vi også inn i denne delen av markedet, og satser tungt på utleie av moduler til entreprenørmarkedet. Dermed blir vi en komplett leverandør, sier en offensiv Nina Aasland, konsernleder i Naboen AS, til Byggeindustrien. Denne satsingen skjer i tett samarbeid med Wexus Gruppen AS – som på kort tid har vokst seg store innen utleie og salg av modulbygg – ikke minst gjennom semipermanente løsninger. Wexus eier også en modulfabrikk i Estland, Module Tech OU, og her skal de produsere en spesialtilpasset Naboen-modul.

Skrev under samarbeidsavtale
– Denne modellen har vi og Wexus Gruppen utarbeidet i fellesskap. Modulene holder høy kvalitet samtidig som den har flere Naboen-tekk ved seg. Dette er moduler folk skal trives i, legger Aasland til.

Samarbeidsavtalen ble underskrevet på kontoret til Naboen onsdag – og trår i kraft umiddelbart. Produksjonen av modulene i Estland er allerede i gang, og Naboen er nå klare til å gå ut i markedet.

– Dette er et meget spennende og viktig skritt for oss. Vi har fått flere henvendelser fra noen av de store norske entreprenørene om at vi burde gå inn i modulmarkedet – og gjennom denne samarbeidsavtalen er vi nå klare for å bli en totalleverandør, som også kan føre til at vi kommer inn hos nye kundegrupper. Dette innebærer også at vi trapper opp satsingen rundt andre riggrelaterte produkter som sikring av byggeplass, byggstrøm, adgangskontroll og varme & tørk, forteller forretningsutvikler Mårten Hatteberg i Naboen.

Entreprenørstandard
Produksjonen av Naboen-modulen vil sysselsette ytterliggere 25-30 personer i fabrikken i Estland.

– For Wexus Gruppen er dette en viktig kontrakt som vil sikre vår produksjon i årene fremover. Vi setter stor pris på tilliten fra Naboen og mener at dette skal gi gode synergier for begge parter i forskjellige markedssegment, forteller adm. dir. Egil Messmer i Wexus Gruppen.

Naboen var sammen med Wexus Gruppen nylig på besøk på Module Tech-fabrikken i Estland og fikk se de nye Naboen-modulen i produksjon.

– Disse modulene møter selvsagt alle tekniske krav – og produseres etter Tek10. Modulene har også teknisk godkjenning fra SINTEF Byggforsk - og produseres med høy standard, sier Messmer.

Naboen AS

Utleieselskapet Naboen har vært gjennom en kraftig vekst de senere årene. I 2017 vil omsetningen nærme seg 300 millioner koner, og de har cirka 100 ansatte. Naboen har ni lokasjoner i Norge fra Trondheim og sydover. Hovedkontoret ligger på Forus i Stavanger. Hovedeiere er Olav Gilje Aasland og Nina Aasland, og Nina Aasland er også konsernleder. Selskapet er kåret til Entrepreneur of the Year for Rogaland i 2017.

Sammen med teknisk direktør Ronny Granli startet Messmer opp selskapet i 2015 – og de har vokst seg store innen salg og utleie av moduler – blant annet innen semipermanente løsninger både mot det offentlige og private markedet. Gjennom kjøpet av fabrikken i Estland bestemte de seg tidlig for å legge ekstra ressurser i å produsere moduler av høy standard, tilpasset det norske markedet. Det betyr at modulene kommer ferdig innredet med materialer og utstyr.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på at vi har valgt å legge litt ekstra i kvaliteten – og det er noe som vil bli meget viktig i tiden fremover, mener Granli.

Fabrikken er nå under utbygging, slik at de kan øke produksjonskapasiteten fra dagens 600 moduler til 1.200 moduler på årsbasis. Som en del av denne utbyggingen er det også satt opp en egen produksjonshall for modulene som skal leveres til Naboen – Nabohallen.

Wexus Gruppen AS

Wexus Gruppen AS ble etablert i 2015 av Egil Messmer og Ronny Granli , og har på kort tid vokst seg store på produksjon og leveranser av modulbygg/semipermanente bygg - som skoler, barnehager, boligrigger og kantiner til større industrianlegg. Selskapet har hovedkontor i Stavanger og har sin produksjonsfasilitet Module Tech OU i Tallinn. Selskapet forventer en omsetning på rundt 150 millioner i 2017. Norvestor VII L.P. kjøpte nylig majoriteten i selskapet (ca. 60 prosent) og resten av selskapet eies av nøkkelansatte (ca. 40 prosent).

– Vi kommer til å starte forsiktig, og produserer og leverer etter inngåtte avtaler – slik at vi ikke vil ha et stort lager nå med det samme. Men om det går som planlagt vil vi i løpet av relativt kort tid bygge opp en stor portefølje med moduler, som skal ut til de norske entreprenørene, legger Aasland til.

– Avgjørende samarbeid

Både Aasland og Hatteberg peker på at samarbeidsavtalen med Wexus har vært avgjørende for deres modulsatsing.

– Gjennom dette samarbeidet får vi tilgang både til produksjonskapasitet men ikke minst også en viktig kunnskap og erfaring rundt modulmarkedet. Å bygge opp en satsing innen moduler er ressurskrevende – men med deres kapasitet og kompetanse, er vi trygge på denne satsingen, sier Hatteberg.

Wexus ansatte nylig Mats Lundsten som prosjektleder i selskapet, og han har lang erfaring i det norske modulmarkedet – og han vil også bli viktig for samarbeidet med Naboen i tiden fremover.

– Vi ser allerede nyttige synergier med at Mats er kommet på plass, forteller Messmer og Granli.

I utgangspunktet er dette en produksjonsavtale, men partene ser ikke bort fra at samarbeidet kan utvides etter hvert.

– Vi ser store mulige synergieffekter gjennom dette samarbeidet, påpeker Aasland og Messmer.

Foto: Naboen