Foto: Veidekke

Omsetningsvekst for Veidekke

Veidekkes omsetning i tredje kvartal 2017 var 7,9 milliarder kroner, en økning på 6 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2016.

Resultat før skatt var 523 millioner kroner, mot 507 millioner kroner, eksklusiv positiv engangseffekt på 90 millioner, i tilsvarende periode i fjor. Resultat per aksje var 3,4 (3,8) kroner i henhold til segmentregnskapet.

- Det er tilfredsstillende at vi øker både omsetning og resultat i tredje kvartal. Vi har hatt god aktivitet i asfaltvirksomheten og høy boligproduksjon. Resultatene er fortsatt preget av svake marginer i deler av virksomheten og det er igangsatt flere forbedringsprosesser, sier konsernsjef Arne Giske i en pressemelding.

Veidekkes omsetning i tredje kvartal var 7,9 (7,4) milliarder kroner. Økningen kom i entreprenørvirksomhetene i Sverige og Danmark og i den svenske eiendomsvirksomheten. Resultat før skatt i tredje kvartal var 523 (507) millioner kroner.

Ordreinngangen på 9,0 milliarder kroner i tredje kvartal resulterte i en samlet ordrereserve på 31,8 milliarder kroner.

- For oss er det viktig å vinne de rette jobbene. I dette kvartalet har vi vunnet flere store og viktige oppdrag og det har resultert i en ytterligere styrking av ordrereserven, sier Giske.

Omsetningen i Veidekkes entreprenørvirksomhet var 6,1 (5,9) milliarder kroner og resultat før skatt var 185 (213) millioner kroner i tredje kvartal. Det var omsetnings- og resultatvekst i den svenske og danske virksomheten, mens omsetning og resultat falt i den norske virksomheten.

- Markedssituasjonen for byggvirksomheten på Sør- og Vestlandet i Norge preger resultatene, og det jobbes fortsatt godt med å bedre lønnsomheten i anleggsvirksomheten. Øvrige deler av den norske virksomheten har godt driv. Virksomheten i Danmark fortsetter å levere sterke resultater, mens Sverige også i dette kvartalet bedrer resultatmarginen etter tiltak både i bygg- og anleggsvirksomheten, sier Giske.

I eiendomsvirksomheten økte omsetningen til 684 millioner kroner fra 454 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Resultat før skatt var 141 (123) millioner kroner i kvartalet. Til sammen ble det solgt 187 (317) boliger i tredje kvartal, inklusive felleseide prosjekter. Samlet salgsgrad for boliger i produksjon var 86 prosent.

- Boligproduksjonen i kvartalet var høy og resultatet økte sammenlignet med fjor året, men Veidekke solgte færre boliger enn i de foregående kvartalene både som følge av at vi hadde få boliger for salg og at boligmarkedet spesielt i Oslo og Stockholm er svakere, forteller Giske .

Industrivirksomheten hadde høy aktivitet i tredje kvartal, med en omsetning på 1,7 (1,4) milliarder kroner og et resultat før skatt på 218 (183) millioner kroner.

- Det er høy aktivitet og gode resultater innen asfaltvirksomheten og pukk- og grusvirksomheten samt konsolidering og endringer innen Drift og Vedlikehold, sier Giske.