Atkins og SNC-Lavalin slår seg sammen

Det canadiske ingeniørkonsernet SNC-Lavalin har kjøpt WS Atkins plc.

– Dette gir oss mulighet til å levere enda mer av det som er viktig for våre kunder, sier Pierre Bastviken, administrerende direktør i Atkins Norge i en pressemelding.

– For våre norske kunder betyr sammenslåingen tilgang på et enda bredere spekter av kompetanser, tjenester og løsninger. Vi blir cirka 100 ansatte i Norge, med en sterk og klar vekstambisjon. Sammen skal vi levere komplette tjenester og løsninger som dekker våre kunders behov og utfordringer, ikke minst innenfor vekstområder som digitale løsninger og «engineering services», legger han til.

SNC-Lavalin i Norge arbeider hovedsakelig innenfor jernbane, og Rail & Transit-organisasjonen er verdensledende innenfor jernbaneteknologi. Selskapets 25 ansatte i Norge har bred kompetanse på anskaffelser, rådgivning, sikkerhet og teknikk, og har støttet kunder i gjennomføringen av store nasjonale jernbaneprosjekter i over ti år.

– Våre selskaper har mange likheter, og vi ser frem til sammenslåingen. Med Atkins styrke innen ledelse og styring av komplekse prosjekter vil vi komplettere hverandre veldig godt på mange jernbaneprosjekter. I tillegg jobber Atkins på andre spennende områder som helse og byutvikling. Her har SNC-Lavalin sterk internasjonal kompetanse som kan bidra med innovative løsninger, sier Karin Johansson, administrerende direktør for SNC-Lavalin i Norge.