Veidekke, Ferd og Fabritius utvikler næringspark på Gardermoen

Veidekke Eiendom, Ferd Eiendom og Fabritius Gruppen går sammen om å utvikle en logistikk- og næringseiendom på cirka 360 mål ved Gardermoen i Akershus.

Veidekke eier i dag tomten der Hovinmoen Grustak ligger, og har siden 1967 drevet pukk-, grus- og asfaltvirksomhet der. Denne eiendommen slås nå sammen med nabotomten, som er eid av Ferd, og vil inngå i et nystiftet selskap. Fabritius blir med som likeverdig partner i selskapet. Partene skal eie en tredjedel hver.

- Veidekke har utvikling av logistikkeiendommer som et av sine satsingsområder, og er glade for å kunne bruke vår samlede kompetanse sammen med solide partnere som Ferd og Fabritius, sier konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr i Veidekke.

Det nye logistikk- og næringseiendomsselskapet får en gunstig beliggenhet ved Gardermoen lufthavn. Det er klare planer for hvordan området skal utvikles, og mulighet for cirka 110.000 kvadratmeter med nybygg.

Transaksjonen gir en regnskapsmessig gevinst på cirka 70 millioner kroner, og vil inngå i resultatet for Veidekkes Industri i 4. kvartal 2017.