Kari Sandberg, Arne Giske, Ståle Rød og Jørgen Evensen.Jørgen EvensenStåle RødArne GiskeOrdstyrer Lene EikefjordKari SandbergBodil Mostue Aamnes fra Arbeidstilsynet.Stig Winge fra Arbeidstilsynet.Stein Johnny JohansenIngrid Dahl Hovland

Nær 400 deltar på HMS-konferansen

Tirsdag og onsdag går den årlige HMS-konferansen i regi av EBA av stabelen på Thon Hotel Arena i Lillestrøm.

Det er stor deltakelse på arrangementet. Rundt 400 personer deltar på den niende HMS-konferansen i rekken.

På konferansen har arrangøren samlet de viktigste aktørene i kjeden, både myndigheter, arbeidstakere og arbeidsgivere. Årets tema er samarbeid for sikkerhet, arbeidslivskriminalitet og HMS, ledelse og kultur og praktisk HMS.

Nytt tema på konferansen i år er digitalisering og HMS.

- Her får praktiske vi eksempler fra både bygg og anlegg. Vi får også høre om BNLs kulturprosjekt og nye tiltak for å bedre sikkerhetstilstanden i næringen, nemlig en merkeordning for arbeidsbukker og gardintrapper - Bra Arbeidsmiljøvalg, sier leder for HMS og Entreprenørskolen i EBA, Lene Jønsson.

Samarbeid for sikkerhet er et viktig tema og topplederne Ståle Rød i Skanska, Jørgen Evensen i BetonmastHæhre og Arne Giske i Veidekke vil snakke om "Null dødsulykker! Sammen, eller hver for oss?"

- Konferansen skal i tillegg til å være en arena for læring, også være en møteplass, sier Jønsson.

På talerstolen står for øvrig blant annet statssekretær Morten Bakke i Arbeids- og sosialdepartementet, seniorrådgiver Bodil Mostue Aamnes, seniorrådgiver, avd. dokumentasjon og analyse Stig Winge i Direktoratet for Arbeidstilsynet, prosjektsjef Stein Johnny Johansen i Statens vegvesen Region nord og adm. dir. Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier AS for å nevne noen.