Arkitektur- og designfirmaet Snøhetta lager pynten til årets utgave av Maihaugens juletre. Foto: Snøhetta

Snøhetta designer juletrepynt til Maihaugen

For tiende år på rad skal Maihaugens juletre fylles med unik pynt laget av en norsk kunstner eller designer. I år er det arkitektur- og designfirmaet Snøhetta som har fått oppdraget. Temaet blir gjenbruk.

Hvert år har det store juletreet i foajeen til friluftsmuseet Maihaugen i Lillehammer vært pyntet helt ulikt. En rekke anerkjente kunstnere og designere har fått frie tøyler til å gi treet sitt eget uttrykk. Årets juletrepynt er det altså Snøhetta som skal lage.

– Vi er veldig glade for å blitt spurt om å bidra til årets juletreinstallasjon på Maihaugen. Vi har stor respekt for Maihaugen og deres engasjement og arbeid, sier kunstner Jorunn Sannes i Snøhetta.

Hun står i spissen for prosjektet som involverer mange ansatte i arkitektur- og designfirmaet. Kunst og stemningsformidling går hånd i hånd i mange av prosjektene til Snøhetta, enten det er internasjonale prosjekter eller prosjekter her hjemme i Norge.

–Maihaugens juletreinstallasjon er i så måte et lite prosjekt, men det er helt naturlig for oss å ta fatt på oppgaven med samme dedikasjon og engasjement som vi gjør i alle våre prosjekter, sier hun.

Foreløpig er det hemmelig hva arkitektur- og designfirmaet lager, men temaet for juletrepynten blir gjenbruk.

Konservator på Maihaugen og ansvarlig for utstillingen, Else Braut, er veldig glad for at Snøhetta takket ja til å dekorerere juletreet.

– Vi er selvsagt også svært spente på resultatet fra firmaet som jobber med så mange forskjellige prosjekter over hele verden, sier hun.