AF Gruppen har allerede sikret seg en gigantkontrakt for Nye Veier, E18 Tvedestrand – Arendal. Verken de eller Skanska utelukker at de vil kjempe om enda en storkontrakt for det statlige veiselskapet. Foto: Hampus Lundgren.

AF Gruppen og Skanska positive til 4-milliarderskontrakt

Konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen føler seg beredt til å konkurrere på kontrakter på opp mot fem milliarder på egen kjøl. Heller ikke Skanskas toppsjef, Ståle Rød, er skremt av Nye Veiers 4-milliarderskontrakt.

Konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen er positiv til gigantkontrakten i Trøndelag. 

Nye Veier har forhåndskunngjort konkurranse for utbygging av ny firefelts E6 fra Ranheim til Værnes.

Kontraktsverdien er på cirka fire milliarder kroner eksklusiv moms.

I AF Gruppen, som har kontrakten som per dags dato er landets største veikontrakt på 3,2 milliarder, utelukker de ikke at de også vil kjempe om det som blir Norges største veiprosjekt.

- At store kontrakter er krevende, er vi klar over. Men vi har fått en tydelig og god erfaring gjennom Tvedestrand-Arendal-prosjektet for Nye Veier, og i vår forretningsplan har vi det nedfestet at vi skal kunne konkurrere om kontrakter på opp mot fem milliarder på egen kjøl. Så vi føler oss beredt til å ta jobber som er større enn Tvedestrand-Arendal, sier Morten Grongstad til Byggeindustrien.

Opptil AF Anlegg å ta stilling til

Men om AF Gruppen kommer til å forhåndsmelde sin interesse til kontrakten, lar han bli opp til ledelsen i AF Anlegg å ta stilling til.

- Men vi har sagt at vi skal satse på Nye Veier som kunde, og det kan godt hende at også denne får interesse fra oss, sier Grongstad.

- Har vi snart nådd taket for kontraktsstørrelser nå, eller forventer du at de vil stige ytterligere?

- Det er vel tenkelig at både Sotrasambandet og Rogfast kan bli veldig store, avhengig av hvordan de deles opp. Så det er ikke sikkert denne forblir tidenes største veldig lenge, sier Grongstad.

Positive i Skanska

Skanskas administrerende direktør Ståle Rød ser med interesse på Nye Veiers fire milliarder kontrakt i Trøndelag. 

Også Skanska er positive til gigantkontrakten som er lyst ut i Trøndelag.

- Ja, slike jobber vurderer alltid Skanska med interesse. Kontraktsstørrelsen har vi ingen problemer med og ser en helhetsutbygging som udelt positivt, skriver administrerende direktør Ståle Rød i en tekstmelding til Byggeindustrien.

Må vise interesse innen 10. desember

Ifølge Nye Veier må interesse for deltagelse i konkurransen i Trøndelag skje innen 10. desember. Entreprenørene som da har meldt seg får, ifølge Nye Veier, anledning til å prekvalifisere seg for den videre konkurransen, og de mottar grunnlag for prekvalifikasjon 15. desember.

Basert på kvalifikasjonssøknad vil Nye Veier evaluere de påmeldte etter en rekke kriterier for å avklare om søkerne kvalifiserer seg for konkurransen.

De prekvalifiserte vil så få anledning til å inngi tilbud på selve oppdraget.