Foto: Ski kommuneFoto: Ski kommuneFoto: Ski kommuneFoto: Ski kommuneFoto: Ski kommuneFoto: Ski kommuneFoto: Ski kommuneFoto: Ski kommuneFoto: Ski kommuneFoto: Ski kommuneFoto: Ski kommuneFoto: Ski kommuneFoto: Ski kommune

Rivearbeid stanset etter funn av mystisk betongkonstruksjon ved Follobanen (Bildekarusell)

Ski kommune har pålagt Bane Nor å stanse riving av en betongkonstruksjon som denne uken ble funnet i forbindelse med utbyggingen av Follobanen.

Den hittil uidentifiserte konstruksjonen ble funnet under Jernbaneveien like ved Follobanen i Ski, og riving av betongkonstruksjonen er stanset inntil saken er avklart med kulturminnemyndighetene.

Konstruksjonen består av et tunnellignende rom med rester av det som ser ut til å ha vært et tregulv og en dør, skriver Ski kommune i en pressemelding på sine nettsider.

Bane Nor varslet raskt kommunen om funnet.

Kommunikasjonsrådgiver og nabokontakt for Follobanens delprosjekt Ski, Alejandro Decap i Bane Nor, sier til Byggeindustrien at arbeidet umiddelbart rundt konstruksjonen er stanset, men at resten av arbeidet på Jernbaneveien og Follobanen skal være uberørt av funnet.

– Vi har laget en sone rundt selve konstruksjonen hvor arbeidet er stanset etter pålegg fra Ski kommune. Vi tror ikke dette vil føre til noen forsinkelse på prosjektet, og vi har en god dialog med kommunen, så vi tror på rask avklaring. Dette er veldig spennende for alle parter, sier Decap.

Det er, ifølge kommunen, usikkert hva betongkonstruksjonen som ble avdekket har vært, og hvor gammel den er. Det er derfor også usikkert hvilken kulturminne- og kulturhistorisk verdi den eventuelt har. Dette vil Ski kommune ha klarhet i så raskt som mulig, slik at Bane Nors arbeider i Jernbaneveien ikke blir forhindret mer enn nødvendig, heter det i meldingen på kommunens nettsider.

Den avdekkede inngangen til betongkonstruksjonen befant seg delvis under et av lindetrærne kommunen nylig ga Bane Nor tillatelse til å felle i forbindelse med arbeider i Jernbaneveien. Trærne omfattet av fellingstillatelsen er felt. Resten av betongkonstruksjonen går under bakken bortover mot togsporet.

Jernbaneveien er planlagt for kollektivtransport, gående og syklende ved Ski stasjon på Follobanen.

Forsvarsbygg skal ha avkreftet at den mystiske betongkonstruksjonen er deres, heter det i meldingen fra kommunen.