St1 bygger energistasjon i Elverum

St1 Norge AS har inngått en avtale med Østerdalsporten om å etablere en full-service Shell energistasjon ved riksveg 3/25 i Elverum kommune.

Hele anlegget vil dekke et tomteareal på cirka 7.500 kvadratmeter, og ligger godt tilgjengelig fra den nye veitraseen. St1 ser for seg en åpning når veien åpner for trafikk om en tre års tid.

- Det er svært gledelig å få Shell inn på Østerdalsporten, med alle arbeidsplassene og aktiviteten selskapet fører med seg. Shell er et av verdens mest kjente merkevarer, så dette var en god start, sier daglig leder Karl Erik Rimfeldt i Østerdalsporten AS i en pressemelding.

Etableringssjef Bård Granerud i St1 Norge AS er fornøyd med avtalen med Østerdalsporten AS og ser fram til å flytte inn på området.

- Beliggenheten ved det fremtidige krysset på riksveg 3 og riksveg 25 passer St1 meget godt. En slik lokasjon gjør St1 bare enda mer konkurransedyktig i vårt marked. Vi ønsker å gjøre våre kunders liv langs veien enklere, og her får vi et svært tilgjengelig og godt eksponert full-service anlegg ved dette kommende trafikk-knutepunktet, forteller han.

St1 Norge AS drifter Shell-stasjonene i Norge. 1. oktober 2015 kjøpte St1 Shells nedstrømsvirksomhet. Virksomheten omfatter ni tankanlegg, logistikk og et landsomspennende nettverk av energistasjoner.

Østerdalsporten AS eier et tomteområde på cirka 270.000 kvadratmeter som er regulert til næring ved det nye krysset mellom riksveg 3 og riksveg 25 i Elverum.