Fra E18 Rugtvedt - Dørdal. Foto: Hæhre EntreprenørFoto: Hæhre EntreprenørFoto: Hæhre EntreprenørUtbyggningsleder Jørn Rinde i Nye Veier gratulerte de ansatte. Foto: Hæhre EntreprenørFoto: Hæhre Entreprenør

BetonmastHæhre har sprengt 1 million kubikkmeter fast fjell på E18 Rugtvedt - Dørdal

Denne milepælen ble markert av BetonmastHæhre-selskapet Hæhre Entreprenør og Nye Veier på anlegget torsdag.

- Markeringen ble gjennomført ute i prosjektet ved at ordfører i Bamble kommune Hallgeir Kjeldal fikk æren av å fyre av salven, sier prosjektsjef Asle Ståland i Hæhre Entreprenør.

Det er sprengt ut 1 millioner kubikkmeter fast fjell (fm3) siden 31. mai, inkludert sommerferien i juli. Totalt er det avfyrt 430 salver.

- På prosjektet E18 Rugtvedt -Dørdal er 1 mill fm3 sprengt uten alvorlige hendelser, noe som er et overordnet mål for oss i Hæhre. Det har vært et godt samarbeid med Nye Veier og Bamble kommune for å gjennomføre arbeidene så smidig og effektivt som mulig, sier Albert Kr. Hæhre i en kommentar.

Det er 100 maskiner er i daglig arbeid ved prosjektet og til nå er det arbeidet 180.000 timeverk her.

Hæhre Entreprenørs medarbeidere fikk skryt av Nye Veier på markeringen, blant annet for måloppnåelse innen byggherrens krav til lærlinger og bruk av egne fagopplærte ansatte.

Men det var ikke bare ved E18 Rugtvedt - Dørdal det er feiret. Denne uken er det servert bløtkake på alle Hæhre Entreprenørs anlegg.

- Anledningen er markering av at flere milepæler er oppnådd innenfor avdelingene sprenging i dagen og sprenging under jord, forteller Hæhre.

Her er noen nøkkeltall for arbeider som er gjennomført innen utgangen av oktober.

Avdeling sprenging i dagen:
- Utført sprenging anlegg Rugtvedt – Dørdal: 1 mill pfm3
- Utført sprenging totalt alle anlegg: 4 mill pfm3
- Utført fjellboring i daganlegg: 1 mill bormeter

Avdeling sprenging under jord:
- Utført sprenging av tunnel: 10 kilometer
- Utført fjellboring i tunnel: 1 mill bormeter

- Som ett ledd i utvikling og opplæring innenfor de ulike fagene i selskapet, har avdelingene for sprengning fått et spesielt fokus denne høsten. Det har blitt gjennomført en rekke tiltak hvor temaene HMS, trivsel og økt produksjon har stått sentralt. Det er både investert i nytt utstyr, og økt antall ansatte gjennom høsten. Organisasjonen utvikles og utstyret er topp moderne, og vi har derfor ambisjon om å øke kapasiteten vesentlig innenfor dette fagområdet neste år, legger Hæhre til.

Ressursene som brukes på E18 Rugtvedt - Dørdal (klikk for større versjon):