Illustrasjon: Tengbom arkitekter

Veidekke-selskap bygger i tre på Trikåfabriken

Byggherre Fabege har gitt Veidekkes svenske datterselskap Arcona i oppdrag å bygge om Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad.

Det skriver Veidekke i en pressemelding torsdag.

Trikåfabrikken består av omtrent 25.000 kvadratmeter ombygging og nybygg, og gjennomføres, ifølge pressemeldingen, i tett samarbeid med kunden. Kontraktsummen er på 350 millioner svenske kroner.

Prosjektet startet med en fase 1-avtale i november 2016. Her har Arcona prosjektert systemdokumentasjon og hjulpet kunden med kostnadsvurderinger og planlegging av prosjektet.Ombyggen gjennomføres så i en fase 2-avtale.

– Siden Hammarby Sjöstad er en bydel hvor det fortsatt er mye virksomhet, har vi en stor utfordring med logistikken. Vi konsentrerer oss om å analysere prosjektets forskjellige stadier og å finne løsninger slik at vi kan utnytte hele døgnet optimalt. Vi ønsker god flyt til og fra arbeidsplassen, sier Peter Kihlman, prosjektsjef hos Arcona.

Trikåfabriken består av fire hus med ulik alder, det eldste fra 1928. De eksisterende husene vil både bygges om og bygges på. Det nye påbygget på omtrent 5.200 kvadratmeter får reisverk av krysslaminert tre og limtredragere, og tilbyggenes fasade blir i cortenstål. Eiendommen får åpne kontorlokaler og en takterrasse med utsikt over Södermalm og Hammarby Sjöstad.

Arcona er totalentreprenør og Tengbom arkitekter har tegnet prosjektet, som skal være innflyttingsklart i april 2019. Fabege har inngått en avtale med Naturvårdsverket som leietaker i en stor del av Trikåfabriken, heter det i pressemeldingen.