Hvert år deler selskapet ut LOS Energy Award til en virksomhet som er blant de beste i Norge på energieffektivitet og energiledelse. Her mottar seksjonssjef for miljø, teknikk og sikkerhet i Bane Nor Eiendom, Lise Kristin Sunsby, LOS Energy Award 2017 fra direktør i LOS Energy og juryformann, Atle Knudsen.

Bane Nor Eiendom stakk av med seieren i LOS Energy Award

- Vår satsing på bærekraft er en stor del av virksomhetens identitet. Det er hyggelig at det målrettede arbeidet vi har lagt ned over mange år blir lagt merke til, og at vi får en bekreftelse på at det vi gjør er riktig, sier seksjonssjef for miljø, teknikk og sikkerhet i Bane Nor Eiendom, Lise Kristin Sunsby.

Hun mottok prisen på vegne av Bane Nor Eiendom.

Basert på nominasjoner fra fagfolk i ulike bransjer har en fagjury fra LOS Energy kommet frem til at Bane Nor Eiendom er blant de beste i landet på smart energibruk. Det er ikke første gang eiendomsselskapet er i finalen i LOS Energy Award. ROM Eiendom, som ble en del av Bane Nor Eiendom tidligere i år, var blant finalekandidatene under fjorårets kåring. 

Blant tidligere vinnere av LOS Energy Award er Ruter og Entra (2016) og IKEA (2015) 

Bane Nor Eiendom utkonkurrerte tre andre kandidater i finalen. De tre andre finalistene var industrikonsernet Saint-Gobain Ceramic Materials, trelimprodusenten Dynea og eiendomsselskapet Omsorgsbygg Oslo KF. Ifølge fagjuryen var konkurransen hard, men til slutt var det Bane NOR Eiendom, med over 2.500 bygg i sin portefølje, som trakk det lengste strået.
- Målet vårt er at vi skal ha energieffektive løsninger i alle bygg, og at leietagerne skal bruke minst mulig strøm. Vår eiendomsportefølje består av bygg i alle størrelser, og vi er opptatt av å finne energieffektive løsninger i alle bygg - uavhengig av byggets størrelse. Selvfølgelig er de omfattende energisparingstiltakene i de største byggene viktig, men vel så viktig er alle energisparingstiltakene i de små byggene som til sammen utgjør en stor forskjell. Vi må tenke helhetlig hvis vi skal lykkes, og det er denne prisen et bevis på at vi gjør, sier Sunsby.