Infratek solgt til Vinci

Vinci Energies, et selskap i Vinci-konsernet, har kjøpt Infratek Gruppen.

Det franske byggkonsernet kjøper dermed hundre present av Infratek AS, Infratek Norge AS, Infratek Elsikkerhet AS, Infratek Sverige AB, Infratek Finland Oy og Pohjolan Werkonrakennus OY.

- VINCI Energies har fulgt nøye med på det nordiske markedet i mange år. De har hatt et ønske om å etablere seg i Norden, og har valgt å gjøre dette gjennom Infratek, sier Infratek-direktør Lars Bangen i en pressemelding.

Han mener oppkjøpet vitner om hva selskapet har fått til de siste årene under private equity-fondet Tritons eierskap.

Vinci Energies-direktør Yves Meignié sier at selskapet med dette oppkjøpet konsoliderer sin posisjon i Nord-Europa, og at det er første gang selskapet går inn på det norske og finske markedet.

Oppkjøpet skal nå behandles av norske og svenske konkurransemyndigheter.

Opprinnelig opererte Infratek innen forretningsområdene overvåking, sikkerhet og infrastruktur, med kontorer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Fra 2009 ble virksomheten konsentrert om infrastruktur og sikkerhet. I dag har konsernet blitt stadig mer spesialisert innen kritisk infrastruktur; høy - og lavspenningsanlegg, transformatorstasjoner, veilys, og drift- og vedlikehold av jernbane er noen av områdene vi opererer i, med virksomhet i Norge, Sverige og Finland.