Vibeke H. Madsen.Lindsay Holst – tidligere sjef for digitalt innhold under president Barack Obama.Panelsamtale mellom Dan-Åsmund Bjørke og Jon-Eivind Stø - ledet av Svein Tore Bergstuen.Jon Gunnar PedersenPanelsamtale mellom Vibeke H. Madsen, Trond Giske, Nikolai Astrup og Henrik Syse - ledet av Inger Lise Blyverket.Nils Sund, nyvalgt president i Virke.konferansierene Svein Tore bergstuen og Inger Lise Blyverket.Vibeke Hammer Madsen - og sin dobbeltgjenger som "åpnet" seansen.

Bedrag i fokus hos Virke

Årets Virkekonferanse omhandlet temaet bedrag og hvordan vi som samfunn og enkeltindivider skal forholde oss til kvaliteten på den enorme informasjonsmengden som overvelder oss.

– I vårt moderne samfunn utsettes vi for enorme mengder god og dårlig informasjon fra veldig mange ulike kanaler. Vi opplever at det er blitt mye vanskeligere å skille mellom hva som er fakta og hva som er feil. Det digitale revolusjon har endret måten vi lever på -vi kan nå skreddersy informasjon og vår egen virkelighet. Får vi den virkelig og fulle sannheten - er det den ekte virkelighetene som kommer frem? spurte Vibeke H. Madsen, administrerende direktør i Virke i sin åpningstale til de mange hundre tilhørerne i Radisson BLU Scandinavia hotel på Holbergs Plass i Oslo onsdag.

Bedrag var rammen rundt arrangementet. Man kom inn på bedrag i verden, i næringslivet og for individet – og stilte spørsmålene hva er ekte og hva er falskt? Og på hvilket grunnlag tar man beslutninger?

– Dette er noe som i aller høyeste grad angår oss i næringslivet. Tør jeg virkelig å ta beslutningen på dette grunnlaget jeg har nå? Har jeg den fulle og hele sannheten om markedet mitt, om konkurransen jeg står i og de mange muligheten jeg er i? Og hva med etikken - hva er de etiske reglene jeg skal følge fremover? Som morgendagens ledere må man klare å få med seg hva som er periferien og ha det overordnede synet og fange opp hva som skjer utover vår egen virksomhet og vårt eget marked. Om man ikke evner å gjøre det, så tror jeg at vi ikke vil klare til å kunne ta de riktige beslutningene, uttalte Madsen.

På scenen onsdag sto en lang rekke innledere som Lindsay Holst – tidligere sjef for digitalt innhold under president Barack Obama, Jon Gunnar Pedersen, Martin Bech Holte samt flere andre som deltok både med innlegg og panelsamtaler.

I tillegg talte Nils Sund, nyvalgt president i Virke, til forsamlingen. Til daglig er han konsernsjef i Malorama.

Virkekonferansen er Hovedorganisasjonen Virkes årskonferanse og retter seg mot beslutningstagere i norsk samfunn og næringsliv.