Lillebergtunet. Illustrasjon: Spor arkitekter

Backe bygger for OBOS

Backe Stor-Oslo har signert kontrakt med Grenseveien 69 AS med OBOS Nye Hjem på oppføring av leilighetsprosjektet Lillebergtunet på Ensjø i Oslo.

Prosjektet består av 92 leiligheter, fordelt på to-, tre- og fireroms med størrelser fra 45 til 93 kvadratmeter fordelt på to bygg på underliggende garasje- og bodanlegg.

Kontrakten har en verdi på kr 179,1 millioner kroner eks. mva.

Leilighetene i Lillebergtunet består av to bygg som er trappet med en lavere del på 4 etasjer og en høyere del på 7 etasjer. I tillegg kommer en underetasje mot parkarealet. Bod- og garasjekjeller er plassert under byggene samt under deler av felles uteoppholdsarealet. Felles takterrasser vil bli etablert på den lave delen av de respektive byggene.

Blokkenes inngangspartier, som vender mot nord og øst, ligger langs henholdsvis Grenseveien og Malerhaugveien. Mot syd og vest vender prosjektets fasader mot et uteoppholdsareal som skal opparbeides til et parkområde med åpent vannspeil, bekkeløp, samt en turvei lengst vest på tomten.

- Utbyggingsselskapet Grenseveien 69 AS og OBOS er godt fornøyd med å ha signert kontrakten med Backe Stor-Oslo og ser frem til et godt samarbeid, sier prosjektsjef i OBOS Jan Fagerheim.

- Vi har vært gjennom en åpen og tillitsfull forhandlingsprosess, og det er svært hyggelig å kunne gjennomføre nok et prosjekt for OBOS, uttaler Arne Landmark, adm.dir i Backe Stor-Oslo AS.

Planlagt byggestart er februar 2018 med ferdigstillelse fjerde kvartal 2019.