Peter Wågström. Foto: NCC

Wågström slutter som toppsjef i NCC

Styret i NCC har besluttet å bytte konsernsjef med sikte på å øke fokus på bygg- og anleggsvirksomheten. Rekruttering av ny administrerende direktør etter Peter Wågström starter umiddelbart. 

Håkan Broman, som i flere år har vært sjefsjurist i NCC, vil fungere som fungerende administrerende direktør fra og med 30. oktober til en ny administrerende direktør er på plass.

– Mange deler av NCC klarer seg godt og utvikler seg godt. Jeg tenker på den svenske delen av forretningsområdene bygg og infrastruktur, NCC Industry og NCC Property Development. Men helheten har ikke utviklet seg som det skal. Styret mener at NCC trenger en ny makt til å reversere utviklingen i bygg- og anleggsvirksomheten, sier Tomas Billing, styreleder i NCC.

Håkan Broman. Foto: NCC

Styret har derfor bestemt at Peter Wågström slutter som konsernsjef. Inntil utnevnelsen av en ny permanent administrerende direktør, vil Håkan Broman, nåværende sjefsjurist og medlem av konsernledelsen, fungere som konsernsjef. Håkan Broman har jobbet i 18 år i NCC.

– Håkan har solid kunnskap om byggebransjen gjennom sitt tidligere arbeid innen NCC på mange markeder, heter det i en pressemelding

Tomas Billing, selskapets styreformann gjennom 16 år, vil jobbe halvtid i NCC for å støtte konsernledelsen.

– Selv om situasjonen i seg selv er kjedelig, gleder jeg meg til arbeidet som konsernsjef. Jeg vet at vi i NCC kan gjøre så mye mer enn hva vi har vist nylig. Jeg vil ha hundre prosent fokus på virksomheten og jobbe for å øke lønnsomheten, sier Håkan Broman.

– For et og et halvt år siden gjorde NCC en oppdeling der Bonava ble delt ut til NCCs aksjonærer. Den første lanseringen av Bonava var en suksess, men dessverre har NCCs byggevirksomhet ikke utviklet seg slik styret ønsker de siste årene. Det er hovedsakelig i NCC Infrastructure, men også i deler av NCC Building, hvor lønnsomheten er svak, heter det i meldingen.

Styret mener at arbeidet som for tiden er på vei i forretningsområdene Infrastruktur og Bygg er et skritt i riktig retning, men det er behov for ytterligere fokus.

- Peter Wågström har vært administrerende direktør i NCC i seks år. I løpet av denne tiden har NCCs andel utviklet seg blant de beste i bransjen. Peter har i en årrekke ansvaret for å bygge forretningsområdet Bolig, som deretter ble omdøpt Bonava og vellykket distribuert til aksjonærene for ett og et halvt år siden. Jeg takker Peter Wågström for årene i NCC og ønsker ham lykke til i fremtiden, sier Tomas Billing.

– Jeg har hatt 13 fantastiske år i NCC, først på eiendomsutviklingsvirksomheten, deretter hos boligutviklingsselskapet Housing og nå senest som administrerende direktør. Jeg er skuffet over styrets beslutning, men respekterer det selvsagt. Og selvfølgelig er jeg skuffet over NCCs inntjeningsutvikling i deler av bygge- og anleggsvirksomhet de siste årene, sier Peter Wågström.