NESO arrangerer sitt høstmøte i Trondheim. Foto: NESO

Nordnorske entreprenører med omsetning på 11,4 milliarder samles i Trondheim

Både Trøndelag og Nord-Norge har store utbygginger av kampflybaser. Ikke så rart at sjefen for kampflybaser i Forsvarsbygg kommer når nordnorske entreprenører har lagt sitt årsmøte til nettopp trønderhovedstaden Trondheim.

NESO (Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon) har inntatt Scandic Nidelven i Trondheim. Omgivelsene kunne knapt vært bedre idet høstmøtet ble dratt i gang med rekrutteringsseminar på torsdag. Utenfor møteromsvinduene er det stor aktivitet. Byggeaktivitet. En pram med betongelementer losses ved Nidelvens bredd. Elementene løftes på plass, håndverkere med hjelm, vernesko og signalgule arbeidsklær sørger for at hotellet vokser.

Arbeiderne utenfor hotellet vet neppe at på den andre siden av glasset, der sitter det kompetanse nok til å kunne utføre samtlige faser av den pågående byggejobben.

Fredagen starter med befaring på byggeprosjekter i Trondheim, med ekstra skarpt blikk på bygg som er ført opp i massivtre. Tilbake ved Nidelvens bredd, vil administrerende direktør Ruben Jensen i NESO stå for den offisielle åpningen av høstmøtet.

Første post på programmet etter åpningen, er sjef for Forsvarsbygg kampflybase, Olaf Dobloug. Han vil ta for seg utbyggingen av kampflybasene på Ørland og Evenes. NESO-medlemmene vil få status på Ørland-utbyggingen og en orientering av hva som skal bygges på Evenes. Flystasjonen på grensen mellom Nordland og Troms er framtidig framskutt base for nettopp Ørlandet hovedflystasjon, samt base for maritime overvåkingsfly.

NESOs egne jurister, advokat Karina Krane, advokat Liv Johanne Ro og advokatfullmektig Trygve Eriksen runder av fredagen, før den sosiale delen av programmet, som har fått tittelen «trønderaften».

Lørdag er definitivt ikke fridag for deltakerne på NESO-høstmøtet i Trondheim. Betongelementforeningens leder, John-Erik Reiersen, skal snakke om «miljø som konkurransefortrinn». Lokale politiske prosesser er viktige for entreprenører. Hvor viktige, skal Rolf M. Lossius fortelle og forklare, før NESO presenterer sine nyheter og tilstedeværende leverandører og partnere inviterer til minimesse.

Det faglige programmet på lørdag rundes av med motivasjonsforedrag av Marco Elsafadi, basketspilleren som ble årets «Årets forbilde» på Idrettsgallaen i 2006, vant Mesternes Mester på NRK i 2014 og har spilt for landslandet og Harstad Vikings på øverste nivå.

Under festmiddagen på lørdag er det selveste Bjarne Brøndbo som skal sy kvelden sammen med underholdning og – selvfølgelig – sang. Det er med andre ord et innholdsrikt program både faglig og sosialt når de nordnorske entreprenørene gjennomfører sitt høstmøte i Trondheim.

NESO har til sammen 125 medlemmer i byggenæringen i Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark. NESO passerte to milepæler i 2016: For første gang i historien sysselsatte medlemsbedriftene flere enn 5.000 ansatte. I tillegg satte medlemsbedriftene omsetningsrekord med 11,4 milliarder kroner.