Pöyry prosjekterer et fullskala BIM-prosjekt for Peab ved boligprosjektet St. Mariegate 42 i Sarpsborg. Foto: Pöyry

Pöyry prosjekterer fullskala BIM-prosjekt for Peab

Pöyry er i full gang med å prosjektere et fullskala BIM-prosjekt for Peab AS ved boligprosjektet St. Mariegate 42 i Sarpsborg.

- Prosjektet er både spennende og innovativt, sier adm. direktør Jon Julsen i Pöyry Norway AS.

Pöyry har startet et nytt forretningsområde innen byggeteknikk og prosjektledelse og er allerede godt i gang.

Konsulent og ingeniørselskapet, med sitt norske hovedkontor i Sarpsborg, har vokst med 20 prosent det siste året. Den nye avdelingen for byggeteknikk og prosjektledelse ble startet i 2017, men er allerede involvert i tre større prosjekter. Nå sørger de for prosjekteringen når Peab bygger om det tidligere SA-bygget til leiligheter.

- Enheten består allerede av godt kvalifiserte ingeniører og arkitekter innen prosjektering og byggeledelse. Selskapet leter nå etter leder for videre bygg satsning i Norge, sier Julsen.

- Vi har ansvaret for prosjektering av det bygningsmessige, bærekonstruksjonene, lyd, brannsikring og detaljering av arkitektur. Det er et innovativt prosjekt i den forstand at hele den eksisterende bygningen er laserskannet på forhånd og vi bruker BIM med 3D-modulering for å styre prosjektering og planlegging av tekniske løsninger for prosjektet. Det gjør at alt det bygningsmessige er kjent på forhånd og de ulike faggruppene får komme til i riktig rekkefølge på en effektiv måte, forteller Nils Vikhals fra Pöyry.

- Pöyry har prosjekteringsansvaret for prosjektet fra rammetillatelsen ble gitt og til ferdigattesten er klar. Det er imidlertid andre arkitekter som har designet selve bygget, sier arkitekt og ingeniør Nils Vikhals, som også bistår med prosjektledelse i prosjektet. Bygget som tidligere huset Sarpsborg Arbeiderblad rehabiliteres og bygges nå om til 38 leiligheter. Byggherre er EVR Norge.

Pöyry har også sikret seg jobben med prosjektering av en mindre ombygging av Sentrum Scene i nabobygget.