Slik kan den nye gangbrua i Flekkefjord bli seende ut når den etter planen står verdig i oktober 2018. Illustrasjon: Flekkefjord kommune

Endelig ny gangbru i Flekkefjord?

Etter at forrige runde med planer for ny gangbru i Flekkefjord strandet, ser det nå endelig til at ny bru kommer på plass. Vest Betong leverte best i anbudsprosessen både på pris og estetikk.

Flekkefjord sentrum delen i to av sundet «Elva». Nettavisen Lister24 skriver at i tillegg til selve bybrua, som nå bygges, har det i lang tid vært diskutert å få på plass en gangbru lenger ned mot sjøen for å knytte de to delene av byen tettere sammen.

Nettavisen skriver at planene for en slik bru startet helt tilbake i 2013. Da ble det gjennomført en konkurranse om utforming av en gangbru som kunne heves for å slippe båttrafikken gjennom. Veidekke stod den gang bak vinnerbrua til en kostnad på 48 millioner kroner. Det ble den gang for dyrt for kommunen.

Flekkefjord bystyret har vedtatt å bygge ny gangbru over elva med ambisjon om at prosjektet skulle ut på anbud høsten 2017. Denne anbudsprosessen gjelder en rimeligere og fast bruvariant til en til et kostnadsoverlagt på 29 millioner kroner fiks ferdig, melder Lister24.

Brua skal etter planen være ferdig i oktober 2018.

Nå har en evalueringsgruppe gått gjennom forslagene, spesielt med tanke på estetikk. Lister24 siterer evalueringsgruppens saksfremlegg til Bystyret. Der heter det at tilbyderen Vest Betong som leverte den laveste prisen også skåret best på estetikk. Evalueringsgruppen anbefaler derfor å inngå kontraktforhandler med Vest Betong.

Rådmannen støtter ifølge Lister24 forslaget, men antar at prosjektet kan nedskaleres fra 29 til 25 millioner kroner inkl. mva.

Bystyret i Flekkefjord skal ha møte 26. oktober. Der skal saken rundt kontraktsinngåelse og igangsetting av gangbruen behandles.