Trond Fredrik Schjander-Opsahl

Schjander-Opsahl til Norsk Byggtjeneste

Trond Fredrik Schjander-Opsahl (41) tiltrådte 2. oktober som ny CIO (chief information officer) og leder for IKT-avdelingen i Norsk Byggtjeneste AS. 

Han er utdannet sivilingeniør i informatikk og kommer fra stillingen som utviklingssjef og CTO i Norconsult Informasjonssystemer AS. Han har over 12 års erfaring fra system- og applikasjonsutvikling for byggenæringen.

Schjander-Opsahl har erfaring gjennom en rekke ulike roller i prosjekter, som blant annet utvikler, teknisk ansvarlig, funksjonelt ansvarlig og prosjektleder. Som prosjektleder har han sertifisering både innen PRINCE2 og ITPP. Han har jobbet gjennom hele verdikjeden, fra spesifikasjon helt ut til drift og forvaltning av ulike løsninger. I flere år har han også hatt ansvar for å sikre effektiv og funksjonell utvikling, drift og fornyelse av løsninger for ulike kunder. De siste årene har han jobbet mye med endringsprosesser og innføring av felles smidige metoder og støtteverktøy, og har også hatt hovedansvaret for utarbeidelse og koordinering av strategier knyttet til spesielt mobilteknologi.

Adm. dir. Halvard Gavelstad er meget godt fornøyd med å få Schjander-Opsahl på laget.

– Hans gode forretningsforståelse og evne til å sette seg inn i kundens behov og omforme disse til gode løsninger vil ha stor verdi for selskapets satsing videre, sier Gavelstad.