Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Consto og Peab Bjørn Bygg klart størst i nord

Consto er entreprenøren med størst omsetning i Nord-Norge, fulgt av Peab Bjørn Bygg, som igjen er den største arbeidsgiveren.

Det kommer frem i den 19. årlige økonomiundersøkelsen fra NESO (Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon), som også gjengis i NESOs medlemsblad Anbudet.

I økonomiundersøkelsen blant NESOs 125 medlemsbedrifter i Finnmark, Troms, Nordland og Nord-Trøndelag rangeres bedriftene på sysselsetting, omsetning, vekst, resultat og soliditet. Utgangspunktet for undersøkelsen er entreprenørenes offentlige regnskapstall for 2016.

I løpet av året har NESO-bedriftene til sammen vokst til over 5.000 ansatte, og nådd en rekordomsetning på samlede 11,4 milliarder kroner.

– Vi må tilbake til 1987 for å finne høyere total byggeaktivitet enn vi opplevde i 2016. Boligbyggingen dette året var på sitt høyeste nivå siden 2007, uttaler administrerende direktør Ruben Jensen i en pressemelding fra NESO.

Peab største arbeidsgiver

Sysselsettingen i NESO-bedriftene har, ifølge organisasjonens tall, økt med 15 prosent fra 2015 til 2016, etter en vekst på 16 prosent fra 2014 til 2015.

Dette er de ti største arbeidsgiverne i de fire nordligste fylkene:

  1. Peab Bjørn Bygg
  2. Consto
  3. Totalrenovering
  4. Overhalla Betongbygg
  5. Gunvald Johansen Bygg
  6. Peab Nilsen & Haukland
  7. Lofot Entreprenør
  8. Thore Magnussen og Sønn
  9. Entreprenørcompaniet Nord
  10. MBA Entreprenør

Consto størst

Consto er den største entreprenøren i Nord-Norge målt i omsetning. Entreprenørbedriftens nordnorske virksomhet hadde i 2016 en omsetning på litt over 1,5 milliarder kroner.

Dette er de ti største entreprenørene målt i omsetning i de fire nordligste fylkene:

  1. Consto
  2. Peab Bjørn Bygg
  3. Entreprenørcompaniet Nord
  4. Gunvald Johansen Bygg
  5. Totalrenovering
  6. Overhalla Betongbygg
  7. Lofot Entreprenør
  8. Peab Nilsen & Haukland
  9. Fauskebygg
  10. Kirkenes Byggservice

HAK med kraftigst vekst

HAK Entreprenør i Alta er den entreprenøren som har hatt den kraftigste prosentvise omsetningsveksten fra 2015 til 2016. De er en av tre nordnorske entreprenører som mer enn doblet omsetningen frem til 2016.

Dette er entreprenørene med størst prosentvis omsetningsvekst i de fire nordligste fylkene:

  1. HAK Entreprenør
  2. Lavangen Entreprenør
  3. Karstein Kristiansen Entreprenør
  4. Vexti
  5. Øksnes Entreprenør
  6. BKT Entreprenør
  7. Jaro
  8. Bygg-Tema
  9. K A Karlsen Bygg
  10. Entreprenørcompaniet Nord

Nord Troms Bygg & Anlegg leverte best resultat i 2016, med en resultatgrad på 26,6 prosent. Hamco Entreprenør har en egenkapitalandel på 82,6 prosent. De to bedriftene har dermed respektivt Nord-Norges beste driftsmargin og soliditet.

Her er de beste på omsetning, resultatgrad, soliditet, vekst og sysselsetting fordelt på de fire nordligste fylkene. Illustrasjon: NESO / Anbudet