Øyvind Mork, styreleder i RIF og adm. dir. i Asplan Viak.Administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i RIF.Cecilia Jahr og Ketil Søyland i Norconsult.Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.Rådgiverne Søren Gedsø fra Erichsen & Horgen og Una Myklebust Halvorsen fra Asplan Viak var Merlets konkurrenter om tittelen. Begge fikk hederlig omtale fra juryen.Odd LekveJan Lindland og Liv Kari Skudal Hansteen.Ida Nordbotten Vågen (t.v.) mottok kursstipendet fra Ingeborg Skarholt Bølviken.Ihab TimrazCathrine JuellJon Andreas PretoriusCahrine Juell og Ihab TimrazTegneserieskaper Børge Lund.

- Vi må jobbe mer for mindre

24. oktober arrangerer Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) sin Høstkonferanse for 50. gang – og i år er det samhandling og fremtidens måte å arbeide på som står i fokus.

Rundt 120 personer deltar på konferansen i Høyres Hus i Oslo tirsdag.

- Det er gjennom samhandling vi skaper verdier, og dette ønsker vi å komme nærmere inn på her i dag, uttalte styreleder Øyvind Mork i RIF i sin åpningshilsen til deltakerne på konferansen.

Han peker på at verden og Norge er i endring – noe som gir nye måter å arbeide på – også for ingeniørene.

- Dette treffer næringen - og vi må endre oss. Sannsynligvis må vi i tiden fremover jobber mer for mindre – det gir oss en del utfordringer – men det gir oss også flere muligheter. Vi skal være en viktig aktør i å påvirke, utvikle og eie viktige digitale plattformer - og dette må skje gjennom bedre samspill og nye og smartere måter å jobbe på, sier Mork, som til daglig er adm. direktør i Asplan Viak.

Temaet i år er «Co-Creating the Future». Bakgrunnen er at Verdensbanken har estimert investeringsbehovet for ny infrastruktur mot 2040 til 94 trillioner dollar. Samtidig peker World Economic Forum på en aldrende infrastruktur og bygningsmasse der gapet mellom behov og finansiering øker. Bare i Norge har RIF tidligere estimert behovet for vedlikehold og fornyelse av offentlig bygg og infrastruktur til 2600 milliarder.

- Det betyr at vi må jobbe smartere og gjøre mer for mindre. Dette gir et spennende mulighetsrom for bygg- og anleggsnæringen, ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt, sier RIFs administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen. På Høstkonferansen ønsker RIF derfor å vise hvordan Norge kan bli et foregangsland når det gjelder bruk av smart teknologi, digitalisering og god samhandling.

RIFs tradisjonelle høstkonferanse har i 50 år vært en viktig møteplass hvor både de rådgivende ingeniørene, og andre deltakere har fått en faglig oppdatering på viktige utviklingstrekk for bransjen og et utvidet perspektiv på BAE næringen generelt. - Årets tema er spesielt viktig, da samhandling og verdiskapning står sentralt i utøvelsen av vårt samfunnsmandat som rådgiver. Jeg oppfordrer derfor alle rådgiverne og andre interesserte til å melde seg på for en faglig spennende dag sammen med RIF, sier Øyvind Mork, som er styreleder i RIF og adm. direktør i Asplan Viak.

Blant foredragsholderne er Morten Klokkersveen (prosjektdirektør for Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16), Cecilia Jahr (grunnlegger av D-SCOR), Ihab Timraz (forsker og kunnskapsfasilitator), Daniela Verheul (internasjonal Best Value ekspert), Cecilia Jahr (Innovasjonsleder i Norconsult), Jan Erik Larsen (politisk nestor) og disrupsjons-general Jørn Haukøy samt LUNCH-forfatter og tegneserieskaper Børge Lund.

Deltakerne vil også få anledning til å teste seg selv i forhold til hva som kjennetegner deres egne styrker når de jobber i team gjennom metodikken Digi-SCOR.