Foto: Trond Joelson

Oslo lufthavn finalist i prestisjefylt internasjonal arkitekturpris

Oslo Lufthavn er nominert til enda en utenlandsk arkiktekturpris.

Det er amerikanske World Architecture News som har sluppet sin liste over byggene som konkurrerer om prisen for årets mest bærekraftige bygg.

Blant finalistene står utvidelsen av Oslo lufthavn.

«Utvidelsen av Oslo lufthavn har tenkt på design, innovasjon og bærekraft» heter det i juryens begrunnelse.

Juryen trekker også fram helhetstanken som ligger bak prosjektet hvor man ikke bare snakker om bærekraft i material- og energibruk, men også i form av et effektivt anlegg.

Prosjektet vekker stor oppmerksomhet verden over, og er den første flyplassterminalen som oppnår miljøsertifiseringen BREEAM Excellent, den nest høyeste sertifisering som er mulig.

Oslo lufthavn har blitt nominert til en rekke priser og er blant annet finalister i henholdsvis World Architecture Fair og Inside Awards som går av stabelen i Berlin nå i November.

- Dette er en fjær i hatten til oss i Avinor og selvsagt til alle i Nordic – Office of Architecture. Vi er veldig stolte av hele lufthavnen generelt og for at vi har fått et bygg hele Norge kan være stolte av, sier kommunikasjonssjef i Avinor Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen i en melding.

Spesielt fremheves den nye pirens optimale form, effektive arealbruk, bruk av snøkjølingsanlegg, materialvalg og den høye andelen offentlig transport til flyplassen.

Bak prosjektet står Nordic — Office of Architecture, spesialister på store og komplekse bygg, som har ledet et tverrfaglig team av arkitekter, planleggere og ingeniører i denne oppgaven.

Oppdragsgiver er Avinor, som med sin profesjonalitet og høye krav har bidratt til et prosjekt som nå får ros i fagpresse verden over.

Team_T besto av:

Nordic — Office of Architecture, assistert av NSW

COWI

Norconsult

Aas-Jakobsen

Per Rasmussen

Underkonsulenter:

NSW

Hjellnes Consult

Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter

Speirs + Major

BuroHappold Engineering

AKT II