Metier og NAV går nye veier i Stavanger

Siden Metier vant konkurransen om arbeidsmarkedstiltaket «Prosjektstyring» for NAV Tiltak Rogaland i januar 2017, har 200 arbeidsledige med høy utdanning gjennomført programmet. 

Nær 70 prosent har kommet i arbeid i kjølvannet av programmet og mange havner i byggebransjen. En ny samarbeidskonstellasjon gir enda flere arbeidsledige muligheten til å dra nytte tipsene om hvordan man raskt kommer tilbake i arbeid.

Vigdis Lamberg

- Det er ikke tvil om at fokuset vi har på teknikker som man vanligvis finner på salgskurs er en viktig suksessfaktor, forteller Vigdis Lamberg med henvisning til de gode formidlingsresultatene. Hun har vært ansvarlig for Metiers NAV tiltak-leveranser i 15 år. Kombinasjonen formalkompetanse i prosjektledelse og hjelp til å selge seg selv har fungert bra og er mer aktuell enn noen gang. 

- Prosjektkompetanse og sertifiseringer er etterspurt i alle bransjer. I Stavanger er det mange høyt utdannede spesielt fra oljesektoren uten jobb som har mange års prosjekterfaring. Når de får ferske eksamener og sertifiseringer i prosjektledelse stiger både selvtilliten og kompetansen og de rykker framover i køen, sier Lamberg og forteller at mange nærmest har gitt opp muligheten for ny jobb når de blir valgt ut til å gjennomføre dette 14 ukers programmet. 

- Mange ser ikke utover bransjen de kommer fra og har drevet jobbsøk i både to og tre år uten å lykkes før de kommer til oss. Byggebransjen er den næringen som i størst grad har sett overføringsverdien av kompetanse bygget i oljenæringen, forteller Lamberg som nå har et fast team i Stavanger som daglig underviser og støtter deltakerne i deres vei tilbake til arbeidslivet . 

Stavanger kommune har stilt en nedlagt havneterminal til disposisjon for å skape en møteplass og inspirasjonsarena for arbeidsledige. Her inviteres konsulenter og bedriftsledere til å holde aktuelle foredrag. Etter et besøk på Mulighetsterminalen hørte Lamberg at det kunne være en utfordring å finne nye foredrag og enkelte dager måtte terminalen holde stengt. 

Men hun menet at flere av kursdagene i Metiers NAV-tiltak er aktuelle for alle arbeidsledige. 

-  Hva med å holde noen av foredragene på Mulighetsterminalen slik at flere enn de 20 som går i hver klassene på tiltaket kunne ta del i kurset? Jeg var jo spent på hva NAV mente om dette. Men de syntes det var en god idè, så nå er vi i gang, sier Lamberg og kan fortelle at første gang kursdagen «Fra jobbsøker til kompetanseselger» ble holdt på Mulighetsterminalen satt det 80 personer i salen istedet for kun de 20 som går på tiltaket.