<p>Rolf Erik Magnussen, salgssjef i Rockwool, viser det nye terrassesystemet på Bygg Reis Deg.</p>

Rockwool med ny ubrennbar terrasseløsning

Rockwool presenterer på Bygg Reis Deg et nytt innovativt system for oppbygging av takterrasser.

Enkel og rask utlegging, høy belastningsevne og god brannsikkerhet. Det er de viktigste egenskapene i det nye terrassesystemet fra Rockwool som er basert på en tre-i-en-løsning for isolering av tak.

Systemet heter Toprock Terrace System og lanseres nå i det nordiske byggemarkedet.

– Utfordringen for terrasser med et varmt rom under, er at det ikke har vært gode ubrennbare løsninger tilgjengelig. Nå kan vi tilby et system for terrasser som ikke er brennbart. Det er et budskap vi på messen ønsker å få ut til arkitekter, rådgivende ingeniører i ikke minst taktekkere, sier Rolf Erik Magnussen, salgssjef i Rockwool til Byggeindustrien.

System i tre deler

Med Toprock Terrace System mener Rockwool at de presenterer en enkel isolasjonsløsning som forenkler arbeidet på byggeplassen og reduserer tunge løft. Det nye systemet består av tre deler: lameller som gir fall på 1:40, en underlagslamell og en trykkfordelende topplate, som kan plasseres på en takflate.

Magnussen forklarer at Rockwool i utviklingen av systemet har lagt mye vekt på å utvikle et produkt med høyere trykkfasthet.

– Produktet har høyere trykkfasthet enn EPS, sier Magnussen.

Brannsikkerhet

Takterrassesystemet er laget av mineralull som tåler persontrafikk eller permanente belastninger som møbler eller plantekasser. I tillegg gir steinullen forbedret lydisolering, slik at man ikke hører skritt fra terrassen inne i boligen.

Systemet gir også en høy brannsikkerhet på byggets tak helt fra starten av byggeprosessen.

– Brannsikkerhet i takkonstruksjoner kan ha avgjørende betydning for hvor raskt en brann utvikler og sprer seg. Toprock Terrace System er laget av brannsikker isolasjon og om en brann skulle oppstå vil steinullen forsinke brannspredningen og samtidig beskytte den bærende konstruksjonen i bygningen. Det betyr at beboerne får lenger tid til å komme seg i sikkerhet, og de materielle skadene på bygningen begrenses , sier Hans Henrik Ter-Borch, sjef for produktutvikling hos Rockwool Nordics i en pressemelding fra selskapet.