Kruse Smith har leid inn to Liftrollere fra Naboen Utleie som de bruker til inntransport av byggevarer i Banco Rotto-bygget i Bergen, som nå bygges om til blant annet hotell. Foto: Wik Gruppen.

Sparer håndverkerne for tunge løft

Kruse Smith er en av entreprenørene som har oppdaget gevinstene innløftsystemet Liftroller gir. 

Liftroller

* Ivar Ole Wik i Wik Gruppen kom på ideen til Liftroller i 2008 da han jobbet på byggeplass og hadde utfordringer med å løfte inn gipsplater. 
* Produktet er patentert i en rekke land og har internasjonal varemerkebeskyttelse og designbeskyttelse.
* Liftroller er et aluminiumsprodukt som blir produsert i Polen.
* Wik Gruppen har planer for Liftroller også utenfor Norge. Selskapet er litt i gang i Sverige, og har planer om lansering i flere land fremover.

Den norske oppfinnelsen Liftroller, som ble lansert under Bygg Reis Deg i 2015, består kort forklart av et transportbånd som kan festes i en vindusåpning. Materiell som løftes opp på båndet med kran kan rulles inn i bygget og over på en vogn (Liftwagon) som transporterer materiellet videre til ønsket plass inne i bygget.

Ifølge oppfinneren Ivar Ole Wik i Wik Gruppen er Liftroller et produkt som både forenkler bygglogistikken og kutter tidsbruk, og ikke minst sørger produktet for mange færre løft for håndverkerne.

Tilgjengelig for utleie

To år etter at Liftroller ble lansert slår Wik fast at Liftroller og Liftwagon har blitt godt mottatt i markedet

– Vi får svært gode tilbakemeldinger fra kundene. Produktet er nå tilgjengelig hos mange av utleieselskapene og det er også flere entreprenører og byggmestere som har valgt å kjøpe Liftroller, forteller Wik.

Populært i Bergen

Det er i Bergen, hvor Wik Gruppen holder til, Liftroller så langt har fått best fotfeste i markedet. Kruse Smith er en av entreprenørene som har fått øynene opp for innløftesystemet. Selskapet leier nå to Liftrollere av Naboen Utleie til ombyggingen av det det såkalte Banco Rotto-bygget i Bergen sentrum.

Prosjektleder Leif Lønning i Kruse Smith mener Liftroller er et svært egnet produkt i prosjekter hvor det er begrenset med muligheter for innløfting av byggevarer.

– Vi bruker Liftroller til inntransport av gips, stålstendere, maling, sparkel og andre byggevarer. Den store fordelen er at vi slipper å bære byggevarene opp alle trappene, som hadde vært alternativet sier han.

Rask montering

Gründer Ivar Ole Wik trekker også frem at Liftroller-systemet både er raskt og enkelt å montere.

– Monteringen går unna på under en halvtime, og demonteres på under ti minutter. De av våre kunder som har montert systemet flere ganger sier at de bruker under 15 minutter på monteringen. Systemet stemples mellom dekker og klemmes på yttervegg, Man trenger med andre ord ikke å skru eller borre i bygningen. Man trenger heller ingen verktøy for å montere det, opplyser Wik.