Andreas Sjaastad i Veidekke Entreprenør smilte bredt da han mottok Norsk Betongforenings Innsatspris for 2017.

Andreas Sjaastad fikk Betongforeningens Innsatspris

Betongteknolog Andreas Sjaastad i Veidekke fikk Norsk Betongforenings Innsatspris for 2017.

Prisen ble offentliggjort under Norsk Betongdag. Sjaastad kunne ikke være tilstede under utdelingen, men hadde fått prisen tidligere.

Andreas Sjaastad er utdannet ved universitetet i Oslo i 2011 innen kjemi. Direkte etter utdanningen startet han i Sika Norge hvor han jobbet i tre år med blant annet produktutvikling, testing i lab og produktdokumentasjon. Etter dette gikk han til Veidekke hvor han nå jobber som betongteknolog og er tungt involvert i mange prosjekter både i tilbudsfasen og i gjennomføringen.

Juryen beskriver Andreas Sjaastad som et ja-mennesket med uvanlig godt humør og et smittende engasjement for faget.

I juryens begrunnelse står det blant annet:

«Prisvinneren er lidenskapelig opptatt av betong, betongegenskaper og praktisk bruk av betong. Han er veldig vitebegjærlig og ønsker hele tiden å utvikle sin forståelse av betongens egenskaper og bruksområder. I løpet av kort tid har han derfor opparbeidet seg betydelig kompetanse og erfaring på betongteknologi og utførelse»

«Hele tiden har han vært opptatt av bransjens utvikling og å skape engasjement hos de yngre for betong som materiale. Han har derfor tatt på seg verv og oppgaver som retter seg mot aktiviteter som engasjerer de yngre i bygg- og anleggsbransjen. Dette engasjementet har resultert i at han benyttes i flere sammenhenger i Norsk Betongforening på kurs og kompetansebyggende arrangementer. Han har blant annet vært sentral i at NB gjennomfører U3 kurs på engelsk»

Andreas Sjaastad er også tungt engasjert i Yngres Betongnettverk (YBN), hvor han nå er leder. Her har han ifølge juryen bidratt til at unge betonginteresserte har aktiviteter og treffpunkter som passer for de under 35 år.

Dette engasjementet har også bidratt til at Betongforeningen har fått økt medlemstilslutning blant studenter og de unge. Gjennom arbeidet i YBN har Sjaastad også skaffet seg et kontaktnett internasjonalt gjennom de yngres aktivitet i den internasjonale bransjeforeningen FIB. Sjaastad er nå vice president i FIB sin YMG (Young Member Group) som ble etablert i april 2017.