Illustrasjonsfoto: Lean Communications

Lean Communications, Rambøll og RIF samarbeider om kurs

Lean Communications og Rambøll har sammen utarbeidet et Lean-kurs for prosjekterende. Kursene avholdes i samarbeid med Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF).

Det skriver RIF i en pressemelding onsdag.

Kurset har, ifølge pressemeldingen, som mål å skape økt lønnsomhet i prosjektene gjennom å bruke Lean-tankesett i organisering og planlegging av prosjektering. Dette innebærer å inkludere alle ansatte i prosessene, og skal bidra til å redusere antall feil, koordineringsproblemer, logistikkutfordringer, HMS-avvik, krangling og forsinket overlevering, skriver RIF.

– Vi har gjennom våre Lean-kurs for bygg- og anleggssektoren de siste årene merket en økt etterspørsel om hvordan LEAN kan brukes i prosjektering, og tar dette nå på alvor. Vi har det siste halvåret hatt ressurser fra Rambøll som sammen med oss har utviklet et helt nytt kurs tilpasset de prosjekterende. Dette er også testkjørt, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, uttaler Espen Haakestad, daglig leder i Lean Communications.

– Vi ser et enormt potensial i å jobbe mer effektivt i prosjekteringsfasen, både for egen del og for kundene våre. Det er dette som har gjort at vi har bidratt i utviklingen av dette kurset, uttaler Thomas Høiem i Rambøll, som har deltatt i utviklingen av kurset.