Statsbygg presenterte i september kandidatene til det nye Regjeringskvartalet. Team Urbis vant med sitt forslag «Adapt». Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Arbeidet med Regjeringskvartalet til Riksrevisjonen

Arbeidet med det nye Regjeringskvartalet havner nå hos Riksrevisjonen og i Stortingets spørretime.

Det melder Aftenposten. Selskapene bak arkitektteamet G8+ har levert inn en formell klage på konkurransen om å tegne nytt regjeringskvartal.

Tidligere leder i Oslo Arkitektforening, sivilarkitekt Caroline Støvring, har sendt brev til Riksrevisjonen hvor hun ber om at hele planprosessen fra 2011 må gjennomgå revisjon.

– Jeg synes det er såpass mange spørsmål som må stilles knyttet til hele planprosessen, som gjør at jeg mener Riksrevisjonen må se på dette. Nå har vi blant annet hatt en arkitektkonkurranse som avslører forhold hvor ting som har vært kritisert tidligere, ikke er tatt til etterretning, sier Støvring.

Kommunikasjonsrådgiver hos Riksrevisjonen Stein Morch sier en slik henvendelse blir behandlet som tips.

– Det er en løpende prosess hos oss å følge med på områder der det kan være kritiske forhold. Så prioriterer vi ut fra hvor vesentlig og kritisk dette forholdet er for samfunnet, sier han.

I onsdagens spørretime på Stortinget vil Jan Bøhler (Ap) ta opp hvorfor byggene R5 og R6 i henholdsvis Akersgata og Teatergata ikke er med i reguleringsplanen, skriver Aftenposten.

Ifølge planene skal byggeprosjektet stå ferdig i 2027. Regjeringskvartalet fikk omfattende skader av den 950 kilo store bomben som ble detonert 22. juli 2011. Rivingen av de gamle byggene skal etter planen starte i 2018.