Illustrasjonsfoto

Prefabrikerte broer til E18 Arendal-Tvedestrand

Betongelementprodusenten Bjørn Hansen AS har signert kontrakt med Kruse Smith for levering av betongelementer til den nye veistrekningen E18 Arendal-Tvedestrand.

Utbyggingen skjer i regi av Nye Veier AS, og det er AF Gruppen som er totalentreprenør - med Kruse Smith som underentreprenør for brobyggingen.

Kontrakten som er inngått mellom Bjørn Hansen og Kruse Smith omfatter leveranser av ni broer. Totalt utgjør dette produksjon og levering av nærmere 150 forspente betongbjelker med mellomliggende forskalingsdekker. Transporten går først via sjøveien fra Forsand i Rogaland til Arendal med båt, og blir deretter kjørt på vei det siste strekket. 

Kontrakten har en verdi på cirka 10 millioner kroner og elementene skal produseres på fabrikken i Forsand kommune. Bjørn Hansen AS starter prosjektering og produksjonen umiddelbart.

- Vi er svært fornøyd med å få denne viktige kontrakten. Nye Veier gikk tidlig ut i markedet med intensjon om å kunne industrialisere veibygging i større grad. Vi har lagt ned mye målrettet arbeid for å markedsføre oss og betongelement leverandørenes produkter i diverse workshoper og så videre i regi av Nye Veier. At det legges opp til å benytte så mange prefabrikkerte broer på deres første veistrekning, vitner om bransjen har gjort noe rett, sier daglig leder Idar T Heskestad i Bjørn Hansen AS i en pressemelding. 

- Vi retter også en stor takk til Kruse Smith AS for tilliten de viser ved å velge oss som leverandør, avslutter han.