Interessen for å bygge veger i Telemark er svært stor. Før jul starter arbeidet på E134 mellom Mostøyl og Høydalsmo. Foto: Tor Arvid A.Gunderen, Statens vegvesen

Vegvesenet: Stor interesse for veganlegg i Telemark

Interessen for å bygge veger i Telemark er svært stor, ifølge Statens vegvesen. Mange av tilbyderne er lokale entreprenører.

Da konvoluttene med tilbud fra entreprenører som vil bygge nytt kryss på E134 i Høydalsmo ble åpnet klokka 13 i dag, var fem av seks tilbud fra entreprenører i Telemark. Tidligere i oktober var fem av i alt 13 tilbydere som vil bygge E134 mellom Mostøyl og Høydalsmo, lokale entreprenører.

- Vi er svært godt fornøyd med denne interessen for våre anlegg, sier byggeleder Dag Rune Kvålen i Statens vegvesen i en pressemelding.

I løpet av den siste uken har Kvålen gjennomregnet tilbudene til de 13 som vil bygge parsellen fra Mostøyl til Høydalsmo. Nå er arbeidet med å vurdere om tilbudene tilfredsstiller kravene som er satt i konkurransene.

Planen er at arbeidet skal starte allerede før jul i år. Det samme gjelder krysset ved industriområdet i Høydalsmo.

- Vegen vil her bli ny i en lengde på 3,4 kilometer. Da skal vi ha fjernet flere av flaskehalsene for tungtrafikken på E134, fortsetter byggelederen.

I denne kontrakten ligger det også en opsjon om å bygge ytterligere 900 meter ny veg på strekningen mellom de to punktene.

Vegarbeidet skal være ferdig her i oktober 2019.