Viel Sørensen i Norwegian Green Building Council (NGBC). Foto: Difi

NGBC tar BREEAM-sertifiseringen til Norge

Norwegian Green Building Council (NGBC) er i full gang med å overta sertifiseringen av BREEAM-NOR her i Norge, og må i den anledning øke bemanningen på Oslo-kontoret.

Sertifiseringssjef i NGBC, Viel Sørensen er på jakt etter en person som kan bidra til utviklingen av NGBC som sertifiseringsorgan.

- NGBC eier sertifiseringsordningen BREEAM-NOR, men BRE i England har gjort den siste kvalitetssikringen av BREEAM-NOR-revisjonene for oss. Nå vil vi overta dette og da trenger vi flere folk, forteller Sørensen i en pressemelding.

- Vi søker nå etter en person med relevant erfaring fra BREEAM-NOR-byggeprosjekter, gjerne som revisor eller AP. Vi ønsker oss noen som vil være med på utviklingen av NGBC som sertifiseringsorgan, og som kan være med på kvalitetssikringen av prosjektene, legger hun til.

BREEAM-NOR er en sertifiseringsordning for bygg med dokumentert miljøprestasjon i ni kategorier – ledelse, helse- og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk og økologi samt forurensning.