<p>Foto: Adam Stirling</p>Foto: Ivan BrodeyFoto: Ivan BrodeyFoto: Ivan BrodeyFoto: Ivan BrodeyFoto: Jonas Adolfsen

Oslo bys arkitekturpris 2017 til Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka

Arkitekt Element Arkitekter AS, interiørarkitekt Ledsten Arkitekter AS og byggherre AS Agra Industrier mottok torsdag 12. oktober Oslo bys arkitekturpris 2017 for Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka.

Det skriver Oslo bystyre i en pressemelding torsdag.

Prisen består av 50.000 kroner i tillegg til en plakett og diplomer til vinnerne. Ordfører Marianne Borgen og byutviklingskomiteens leder Victoria Marie Evensen delte ut prisen i Oslo rådhus.

Oslo-ordfører Marianne Borgen (til venstre) og byutviklingskomiteens leder Victoria Marie Evensen (til høyre) sammen med teamet bak Mat- og merkevarehuset Grünerløkka.

«Prosjektet er et forbilledlig eksempel på merverdien som kan oppnås ved bevaring gjennom transformasjon. Virksomheten gis en oppgradering og ny identitet samtidig som den tilfører nye kvaliteter i sitt nærmiljø. En god arbeidsplass på Grünerløkka er et viktig tilskudd og miljøriktig byutvikling til et område med et stort antall boliger når byen skal fortettes», skriver juryen i sin begrunnelse.

I tillegg til Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka fikk de to andre finalistene til arkitekturprisen trukket frem for hederlig omtale.

Oslo-ordfører Marianne Borgen (til venstre) og byutviklingskomiteens leder Victoria Marie Evensen (til høyre) sammen med teamet bak Sentralen.

Sentralen ved arkitekter KIMA arkitektur AS og Atelier Oslo AS og byggherre Sparebankstiftelsen DNB ble priset for å ha et «bemerkelsesverdig sammensatt og mangfoldig uttrykk» av juryen.

Oslo-ordfører Marianne Borgen (til venstre) og byutviklingskomiteens leder Victoria Marie Evensen (til høyre) sammen med teamet bak Dalsveien 40 B-C.

Dalsveien 40 B-C ved R21 Arkitekter og byggherre Black Bricks AS ble beskrevet som «et forbildeprosjekt på hvordan Oslos villastrøk kan tilføres nye kvaliteter basert på en god situasjonsforståelse uten å gå på bekostning av eksisterende bomiljøer».

Prosjektene er vurdert av Rådet for byarkitektur, Oslo bystyres byutviklingskomité og Oslo kommunes forretningsutvalg. Plan- og bygningsetaten er sekretariat for prisen. En utstilling av alle kandidatene kan sees på Rådhusplassen fram til 30. oktober, heter det i pressemeldingen fra bystyret.