Nye Veier-direktør Ingrid Dahl Hovland. Foto: Nye Veier

- Sikrer god drift for Nye Veier

Nye Veier-direktør Ingrid Dahl Hovland mener milliardbevilgningen til veiselskapet i statsbudsjettet for 2018 vil sikre den planlagte veiutbyggingen videre, og at de kan komme i gang tidligere med prioriterte strekninger.

Regjeringen forslår å bevilge 5.279 millioner kroner til Nye Veier AS i 2018. Dette er en økning fra 2017-budsjettet med 2.203,6 millioner kroner, eller over 70 prosent. Dette er i tråd med det nivået som er lagt til grunn i Nasjonal transportplan (NTP), skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding torsdag.

Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier sier til Byggeindustrien at bevilgningsøkningen er gledelig for veiselskapet, og at det er et godt grunnlag for Nye Veiers planlagte utbygging.

– Dette er gode nyheter for oss. Vi har en portefølje som er i gang og en portefølje som er i oppstart, og med dette får vi mulighet til å sette i gang prioriterte strekninger tidligere. Dette betyr mer trafikksikker vei tidligere enn opprinnelig planlagt, sier hun til Byggeindustrien.

For Nye Veier er det i 2018 foreløpig avtalt utbyggingsaktivitet på følgende prosjekter:

E18 Tvedestrand-Arendal i Aust-Agder

E18 Rugtvedt-Dørdal og Kjørholt- og Bamble-tunnelene i Telemark

E6 Kolomoen-Moelv i Hedmark

E39 Kristiansand vest-Lyngdal vest i Vest-Agder

Hovland mener det er positivt at regjeringen følger opp den planlagt økte aktiviteten med økte midler.

– Det er et godt signal fra regjeringen, og det sikrer god drift videre, sier hun.