Rektor Curt Rice ved Høgskolen i Oslo og Akershus setter pris på 10 millioner til yrkesfaglærerutdanningen. Foto: HiOA

Regjeringen satser på yrkesfaglærerutdanning

Budsjettforslaget innebærer at HiOA får flere studieplasser og rekrutteringsstillinger ved yrkesfaglærerutdanningen.

- Et gledelig bidrag til vår egen satsing på dette fagmiljøet. HiOA er også fornøyd med en god realvekst for HiOA på over 3 prosent, sier rektor Curt Rice.

Årets forslag til statsbudsjett for 2018 gir Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) 10 millioner kroner som er øremerket til 30 nye studieplasser til desentralisert yrkesfaglærerutdanning og 5 nye rekrutteringsstillinger til fagmiljøet.

- Dette er en viktig og riktig satsning fra regjeringen. For å sikre at fremtidens fagarbeidere får kompetansen de trenger for å møte fremtidens arbeidsmarked, trenger vi høyt kvalifiserte yrkesfaglærere med oppdatert kunnskap, sier rektor Curt Rice.

- Vi har Norges største fagmiljø for yrkesfaglærerutdanning, og en nasjonal rolle i å utdanne lærere i yrkesfag, som det er mangel på i hele landet. Derfor utdanner vi både i vår egen region og på Vestlandet, sier Rice.

- God realvekst i 2018 vil føre til at HiOA kan fortsette vår satsing på viktige områder som innføring av 5-årig grunnskolelærerutdanning, digitalisering og IKT og videre styrking av helsefagutdanningene, sier rektor Curt Rice.