Bjørn Glenn Hansen i Glass og Fasadeforeningen kan nå iverksette arbeidet med å modernisere og digitalisere læreboken i glassfaget.

Glass og Fasadeforeningen får to millioner kroner til lærebok

 Glass og Fasadeforeningen søkte i november 2016 om «Tilskudd til læremidler for smale fagområder». – Vi har nå endelig fått bekreftet av Utdanningsdirektoratet at vi får to millioner kroner til prosjektet «Digitalisering av læreboken i glassfaget», sier direktør Bjørn Glenn Hansen.

Stortinget bevilger årlig tilskuddsmidler til utvikling av læremidler i smale fag. I 2016 kunne det for yrkesfaglige utdanningsprogrammer – herunder glassfaget – gis tilskudd til oppdatering, justering og komplettering av eksisterende læremidler.

Glass- og Fasadeforeningen (GF) søkte derfor i november 2016 om et tilskudd på 2 millioner kroner til revisjon og aktualisering av lærebok for Glassfaget, herunder «digitalisering av lærebok i glassfaget».

Søknaden ble i første omgang avslått av Utdanningsdirektoratet (Udir) fordi direktoratet behandlet søknaden som om det ble søkt om tilskudd til et nytt læremiddel. GF presiserte senere innholdet i sin søknad og påklaget deretter vedtaket inn til Kunnskapsdepartementet.

– Prosessen har trukket ut i tid. Vi fryktet lenge at oppgraderingen av vårt sentrale læremiddel skulle bli skjøvet langt frem i tid. Derfor er det nå svært gledelig å konstatere at Kunnskapsdepartementet har gitt oss medhold. På vegne av hele bransjen vil vi nå takke for at myndighetene stiller offentlige midler til rådighet for glassfaget. Vårt prosjekt «digitalisering av lærebok i glassfaget» er etterlengtet og vi gleder oss til å ta fatt på moderniseringsarbeidet, sier en fornøyd direktør.

– Norge kommer til å trenge mange med yrkesutdanning fremover. Det er viktig at vi sikrer elevene god opplæring også i smalere yrkesfag som glassfaget er. Derfor er det gledelig om et statlig tilskudd kan bidra til å utvikle et digitalisert og mer fremtidsrettet læremiddel i faget, og på sikt bidra til å også øke rekrutteringen til faget, sier kunnskapsminister Henrik Asheim i en pressemelding.

Siste utgave av «Lærebok i glassfaget» ble utgitt i 1997 av Glass og Fasadeforeningen (foreningens daværende navn var Glassbransjeforbundet), med Per Pettersen som forfatter. Boken ble revidert i 2002. Moderniseringen inkluderer en ny revisjon av det faglige innholdet.

– Modernisering av læreboken krever at også bransjen tar sin del av forpliktelsene. I tillegg til tilskuddet vil foreningen, på vegne av medlemsbedriftene, stille med egeninnsats til en verdi av mellom 600.000 og 700.000 kroner, sier Hansen.

Målet er at ny lærebok utgis til bruk for skoleåret 2019.